Consulatul General al României la Dubai a organizat, la 3 aprilie, un eveniment cultural de ţinută, prilejuit de vernisarea expoziţiei artistului român Bogdan Lascar, la una dintre cele mai prestigioase locaţii ale cunoscutului emirat, Hotel Armani din Burj Khalifa.

Născut în 1974, Bogdan Lascar este absolvent al Universităţii de Arte din Bucureşti şi membru al Uniunii Artiştilor Plasctici din România. În 2005 a fost distins cu medalia de aur a UNESCO. Cronicile unor cunoscuţi critici de artă, precum Dan Haulică sau Razvan Teodorescu îi sunt deosebit de favorabile. „Bogdan Lascar este una dintre cele mai puternice şi distincte voci al generaţiei sale. Are mâna sigură, educaţie şi viziune de sculptor” spune Răzvan Teodorescu.

La recepţia oferită de Gabriel Aldea, consulul general al României la Dubai, au fost prezenţi peste 200 invitaţi.

Printre înaltele personalităţi care au luat parte la evenimentul cultural românesc, au fost Şeicul Majed Bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, preşedintele Autorităţii pentru Artă şi Cultură din Dubai, Şeicul Juma Bin Maktoum Juma Al Maktoum, membru al familiei conducătoare a Dubaiului. De asemenea, au participat înalţi responsabili ai Departamentului de Cultură şi Camerelor de Comerţ din Dubai şi Sharjah, consulii generali acreditaţi la Dubai, preşedinţi de companii şi oameni de afaceri cu potenţial investiţional în România, personalităţi din diaspora.