Botár László – născut la Miercurea Ciuc, unde și activează ca designer, pictor dar și ca angajat al Centrului Cultural Județean Harghita, unde coordonează activitatea expozițională a Galeriei de Artă a Consiliului Județean Harghita. Are numeroase participări la expoziții personale și de grup atât în țară cât și străinătate, la tabere și simpozioane de artă, fiind el însuși un organizator de tabere intenaționale de artă, care se desfășoară la Miercurea Ciuc.

https://www.botarlaszlo.com/

 Botár László a creat o serie amplă de 11 picturi și lucrări de grafică, fiind cel mai prolific dintre artiști participanți. Lucrările sale de artă sunt făcute în stilul caracteristic cu care s-a consacrat – expresionism abstract – gestualism. El s-a inspirit din atmosfera pe care a văzut-o la cărbunari, de formele bocșelor, care se pot distinge în lucrările sale, făcute în tehnică mixtă cu acril, pastel și cărbune pe hârtie sau pe pânză, la dimensiuni de 50×70 cm.

Artistul Botár László s-a implicat direct în etapele inițiale de organizare a taberei, având un aport însemnat în relația cu autoritățile publice județene și locale. El a fost activ și la atelierele cu copiii a acordat interviuri jurnaliștilor care ne-au vizitat și a luat parte la toate activitățile din cadrul taberei inclusiv la excursia de documentare în zona Comunei Lupeni, Jud Harghita.

foto Lucian Muntean

Primăria Comunei Lupeni, Centrul Cultural Județean Harghita și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita sunt organizatorii primei ediție a taberei de artă „cărbunart” 2021.

Vernisajul expoziției de final a prima ediții a Taberei de Artă Contemporană “cărbunart” 2021 Lupeni (Farkaslaka) a avut loc sâmbătă, 11 septembrie de la ora 17.00. Lucrările create de artiști vor putea fi văzute în Sala de expoziții în curtea parohială din Lupeni jud. Harghita, timp de o lună. Expun artiștii: Botár LászlóRadu SerbanMarius StanciuJustinian ScarlatescuAurel TarLucian Muntean și invitatul Florin Gherasimhttps://www.modernism.ro/2021/09/15/vernisaj-carbunart-2021/