Forumul Cultural Austriac prezintă în parteneriat cu Teatrul Odeon si Centrul de Introspectie Vizuala, între 11 – 13 noiembrie 2011 showcase-ul „Austrian Dance Days”. Evenimentul prezintă o radiografie a dansului contemporan și performance art din Austria.

Programul conține trei producții recente, care s-au bucurat de succes la public și critici, discuții cu artiștii si proiectii de scurt-metraje. Spectacolele si discutiile cu artistii vor avea loc la Sala Studio a Teatrului Odeon, iar proiectiile de filme la Centrul de Introspectie Vizuala.

Prețul unui bilet la spectacole este de 15,90 RON. Intrarea la filme este libera.

În Austria dansul contemporan este la momentul actual una dintre cele mai dinamice forme de exprimare artistică. Expansiunea dansului contemporan se datorează unor artiști și coregrafi talentați și motivați, unui public în continuă creștere, dar și a apropierii de performance art, care are o istorie impresionantă în Viena. Producțiile prezentate în cadrul acestui showcase ilustrează diversitatea și creativitatea dansului contemporan austriac, nelipsind însă accentele reflexive și investigative.

Program Austrian Dance Days


Program filme

În data de 12 și 13 noiembrie, începând cu orele 17.00 vă invităm la Centrul de Introspecție Vizuală unde va fi proiectată o selecție de scurtmetraje despre dansul contemporan austriac. Intrarea este liberă.
Centrul de Introspecție Vizuală, Str. Biserica Enei 16

body trail de Michael Palm și Willi Dorner (2008, 8 minute)
in the mix de Jan Machacek (2008, 4 minute)
la sagra de Annja Krautgasser (2008, 16 minute)
speech de Michaela Schwentner (2009, 8 minute)
part time heroes de Mara Mattuschka și Chris Haring (2007, 33 minute)
burning palace de Mara Mattuschka și Chris Haring (2009, 32 minute)

Program spectacole dans

Vineri, 11 noiembrie

ora 19.00 Andrei Andrianov & Oleg Soulimenko – MADE IN RUSSIA

ora 21.00 Andrei Andrianov & Oleg Soulimenko – MADE IN RUSSIA

Concept, realizare, performance: Andrei Andrianov, Oleg Soulimenko

Consiliere dramaturgică : Judith Helmer
Consiliere artistică: Robert Steijn
Traducere: Martin Jandl
Scenografia, costume: Anke Philipp
Lumini: Bartek Kubiak

Montaj video, fotografii: Elena Tikhonova
Video appearance: Dasha Andrianova und Alevtina Golubeva

Director de producție: Nicole Schuchardt, Dietrich Oberländer

Durata: 60 Minute

MADE IN RUSSIA cu Andrei Andrianov și Oleg Soulimenko prezintă o adevărată bătălie a clișeelor dintre est și vest povestind biografiile artistice ficționale ale celor doi artiști. Rezultatul este o combinație absurdă și ilară, un performance de dans contemporan cu adevărat internațional și multicultural.

Unul a fost dansator la Teatrul Bolschoi din Moscova, celălalt rezultatul unui one-night-stand din Moscova al lui Jean Luc Godard. Acum ei sunt împreună pe scenă și vorbesc despre biografiile lor artistice, marcate de tradiția rusească precum și despre influențele din vest (improvizație) și din est (Butoh). Rezultatul este o combinație absurdă și ilară, un performance de dans contemporan cu adevărat internațional și multicultural.

Sâmbătă, 12 noiembrie, ora 19.00

Duminică, 13 noiembrie, ora 19.00

Spectacol Coupé:

Kabinett ad. Co./Paul Wenninger – IMBUE

DANS.KIAS – exposition corps

Concept și Dans:  Paul Wenninger
Dans: Rotraud Kern și Daniel Zimmermann
Obiecte: Daniel Zimmermann
Costume: Johanna Lakner
Muzica:  Armin Steiner
Lumini: Markus Schwarz

Producător: DIVERS
Co-producător: Tanzquartier Wien
Durata: 60 min.

Imbue se concentrează asupra proceselor perceptive și a formării realității/ a realităților. Pentru Imbue a fost creat un cadru în care spectatorul avansează la poziția de furnizor de înțeles. În mintea spectatorilor obiectele și corpurile expuse ca simboluri sunt condensate în situații și povești. Într-o manieră impresionantă Wenniger and Kabinett ad Co. dovedesc că percepția simțurilor este întotdeauna și o selecție condiționată.

DANS.KIAS – exposition corps

Concept, coreografie și dans: Saskia Hölbling

Muzica: Heinz Ditsch

Lumini, tehnică: Krisha

Producător: Dans.Kias

Coproducători: Rencontres chorégraphiques internationales de Seine-Saint-Denis

Cu sprijinul: Centre Chorégraphique National de Franche-Comté à Belfort

Durata: 30 min.

Producția exposition corps investighează memoria intrinsecă a corpului uman și în același timp povestește despre libertatea mușchilor, care nu poate fi măsurată și este – în toată rigoarea formală de care dă dovadă – o călătorie bogată în asocieri care trimit către culoarea cărnii, luminând palid. Dans.Kias a fost fondată în 1995 în Viena de către coregraful Austriac Saskia Hölbling ca o companie independentă de dans contemporan. Compania a creat peste 20 de piese sub îndrumarea artistică a Saskiei Hölbling și a fost dinstinsă cu Prix d’Auteur du Conseil Général de la Seine-Saint-Denis 2000 și Österreichischer Tanzproduktionspreis 2002.

În colaborare cu: Teatrul Odeon

Parteneri: Ministerul Federal al Învățământului, Artei și Culturii al Austriei, Centrul de Introspecție Vizuală

Hotel partener: K+K Hotel Elisabeta

Sponsori: Petrom

Parteneri media: Allgmeine Deutsche Zeitung für Rumänien, Observatorul Cultural, Șapte Seri, Accent Cultural – supliment lunar Șapte Seri,   Zeppelin, LumeBuna.ro, Metropotam.ro, Modernism.ro, Feeder.ro, Veiozaarte.ro, ZoomTv, Epamedia, Radio France International, Radio România Cultural

Informații suplimentare:       Forumul Cultural Austriac

Str. Dumbrava Roșie 7, 020461 București

Tel.: 021 201 5621, Fax.:021 210 0885

E-mail: [email protected]

www.austriacult-bucuresti.ro