Concert live şi expoziţie de pictură – eveniment caritabil pentru Ionuţ Florinel Gorenciuc

Ionuţ Florinel GORENCIUC este un băieţel în vârstă de 7 ani, ce este internat la Spitalul Fundeni din Bucureşti. El a fost diagnosticat anul trecut, la doar două luni după ce începuse anul şcolar, cu aplazie medulară idiopatică şi are nevoie de transplant medular şi tratament la o clinică de specialitate din străinătate.

Sâmbătă, 9 februarie, începând cu orele 19, la Tete-a-Tete Coffee Art & Chill (Bucureşti, Parcul Herăstrău – lângă Grădina Japoneză) va avea loc evenimentul caritabil ‘BUCURIA VIEŢII – concert live şi expozitie de pictură cu vânzare‘.

Artişti tineri şi Consacraţi cu suflet mare vor pune la dispoziţia simţurilor potenţialilor doritori ceea ce au ei mai de preţ: muzica şi pictura. Încasările obţinute în urma vânzării biletelor, a lucrărilor de artă, precum si cele obţinute din consumaţia de la bar vor ajunge în contul lui Ionuţ Florinel.

Expoziţie artă plastică: Adriana Gîdea, Ammar Al Nahhas, Anca Oprea, Anca Smarandache, Andreea Bancău, Aurelia Chiru, Ciprian Dumitrache, Constantin Jacota, Cristina Buzdoianu, Dan Tudor Truică, Elena Bissinger, Eugen Vasile Iovan, Florentina Rizea, George Chiru, Gheorghe Coman, Ingrid Juncanariu, Ioana Enescu, Iulian Mîţă, Iuliana Florea Lucan, Liviu Mihai, Luciana Toma, Marcel Aciocoiţei, Marius Florin Constantinescu, Mihai Şerbănescu, Mirela Trăistaru, Vasile Mureşan-Murivale, Nona Şerbănescu, Paul Hitter, Petre Chirea, Teofilia Juravle (T.I.), Tiberiu Chelaru, Valentin Bancău.
Icoane: Cecilia Cişmaşu, Diana Cîmpeanu, Gina Chira, Ioana Enescu.

Muzică: Jezebel, Irina Sârbu, June, Karmen Micu, Puiu Pascu, Alexandru Burca, Ciprian Parghel, Lucian Maxim, Gilberto Acen de Cuba, Bogdan Iordache.

Rezervări: 0728.668.463 –  Tete-a-Tete Coffee Art & Chill

Intrare: 50 lei.

Organizatori: Aurelia Chiru, Jezebel – Izabela Barbu, Bianca Coroi –  Tete-a-Tete Coffee Art & Chill.

Pentru cei ce doresc să îl ajute pe Ionuţ, insa nu pot ajunge la eveniment, au fost deschise la BANCA TRANSILVANIA, pe numele GORENCIUC DANIELA ELENA – mama lui Ionuţ Florinel, urmatoarele conturi:

EUR: RO21BTRLEURCRT0082615801

RON: RO37BTRL04401201826158XX.

 

//////////////////////////////////////////////

Crowdfunding pentru ediția „Best Of” Revista de Povestiri

Știți Revista de Povestiri? Dacă vă place să citiți literatură, sigur o cunoașteți, iar dacă scrieți, aveți șansa la publicare, vorbim de o revistă deschisă talentelor proaspete. Cu imaginația înainte!

La un an de la primul număr (martie 2012), Revista de Povestiri își dorește foarte mult să publice o selecție a celor mai bune texte apărute în 2012 într-o ediție „Best Of”, în limba engleză. Colecția va avea 100 de pagini și va fi tipărită în 1000 de exemplare, dar asta numai cu ajutorul vostru.

Ajutorul pe care echipa Revistei de Povestiri îl caută ia forma unor donații prin prima platformă de crowdfunding din România. Pe mindfruit.ro găsiți proiectul „Best Of”, cu toate detaliile despre costuri și intenție. Pentru fiecare prag de donație există și o recompensă – ediția în engleză în format digital, tipărit, într-unul sau mai multe exemplare, tricouri sau sacoșe de pânză cu Motanov, povestiri unicat scrise de Motanov sau reclamă în antologie.

Până la 1 martie 2013, toți cei care cred că scriiorii români cu imaginație merită să fie citiți de un public internațional, sunt ademeniți să-și declare susținerea pentru proiect prin butonul „Donează”!

În afară, proiectele creative viabile se finanțează zi de zi cu ajutorul celor care sunt dispuși să ajute ideile în care cred. Prin site-uri de crowdfunding precum kickstarter.com, indiegogo.com și altele. Datorită recompenselor, e ca și cum ai cumpăra produsul în avans. Doar că făcând asta înainte, ai mândria că fără tine proiectul nu ar fi devenit palpabil. Prin solidaritate, comunitățile creative se autosusțin. Pentru că, nu-i așa, și tu poți înscrie un proiect pe Mindfruit dacă vrei cu adevărat!

***

Revista de Povestiri este un proiect independent, o revistă literară de ficțiune scurtă, jucăușă și plină de imaginație, cu frecvență lunară. Revista este publicată de asociația Brain Fitness, care își propune să stimuleze creativitatea prin proiecte culturale și educative. Asociația beneficiază de ajutorul buticului de creație Teaser (design).

pulovăr ❄ for the selfless selfish
❆❆ party caritabil de crăciun 2012❆❆

cu rotopercutor // vrt // heion // charlie boy // tcfc

crăciunul acesta, altruiști și egoiști cum suntem, ne adunăm din nou pentru o petrecere strașnică, în urma căreia sperăm să ajutăm copiii din 10 centre sociale din țară. acum avem și tematică – pulovărul, acest element de tricotaj pe care perioada sărbătorilor îl așază pe noi toți.

atât altruiștii cât și egoiștii sunt așteptați cu cât mai multe hăinuțe, jucării, cărți, mâncare sau alte cadouri ce vor fi donate, împreună cu toate beneficiile obținute, copiilor din centre.

uniformă festivă: pulovăr

event-ul aici: http://www.facebook.com/events/232397680225073
❆❆❆

rotopercutor
http://soundcloud.com/rotopercutor

vrt
http://soundcloud.com/vrt

heion
http://soundcloud.com/heion-music

charlie boy
http://soundcloud.com/charlie-boy-official

that couch funk collective
http://soundcloud.com/thatcouchfunkcollective

vizualuri: videopion

❆❆❆

avem așa:

pentru egoiști
❆ instalație muzicală
❆ prețuri timide și cocktailuri îndrăznețe
❆ punch, turtă dulce, bomboane

pentru altruiști
❆ fiecare este încurajat să aducă un cadou
❆ pricopseala va fi îndrumată către 10 centre sociale pentru copii
❆ decor sentimental adecvat calendaristic

// palatul spayer – batiștei 24a
// intrare: 10 reni / liberă dacă vii cu pulovărul de Crăciun pe tine
// ora 22.00

// centre: București – Sf. Macrina, Sf. Spiridon, Sf. Vasile, Sf. Nicolae, Complexul de Servicii pentru Copii, Sf. Mihail, Curtea de Argeș – Sf. Cristofor, Cernavodă – Sf. Laurențiu, Pitești – Sf. Andrei, Focșani – Sf. Maria, Centrul Elena Doamna

// sponsori: Titan, Studioplot, Spotdesign, FABLAB

// parteneri media: Modernism, Șapte Șeri, Metropotam, Feeder, Mixtopia, Hipmag, Tilllate, Sub25, SoFresh, Anyplace.ro, iConcert, The Beat, Studentie.ro, Orasulm.eu, Port.ro, Bewhere,  Transport Urban

Programul de Carte “Magellan” – donează cărți

Dacă voi sau prietenii voştri aveţi în biblioteca cărţi pe care nu le-aţi mai deschis de multă vreme şi consideraţi că este ceva ce nu va mai atrage atenţia, noi ne-am gândit şi la cei care nu au o bibliotecă sau nu au citit vreodată ceva: ne-ar bucura să donaţi Asociaţiei Magellan-Atlantis aceste cărţi, care în perioada Crăciunului vor ajunge în orfelinate, şcoli/grădiniţe, cămine de bătrâni sau în mâinile celor fără adăpost.

Putem contribui măcar la îmbunătăţirea lumii lor imaginare!

De asemenea, pentru cei interesaţi să facă parte din echipa Magellan-Atlantis, sunt rugaţi să trimită un email la adresa [email protected].

Donaţiile de cărţi se trimit la adresa: Calea Victoriei, nr 101, colţ cu strada George Enescu, sector 1, Bucureşti, destinatar Daniela Chiracu.

Toate detaliile:

Calea Victoriei nr 101, Pravalia 14, Sector1, Bucuresti, Romania

www.magellan-atlantis.com

[email protected]

Tel: +40766 623 624

——

MARATON SCRIE DESPRE TINE – 4, 5 si 6 septembrie 2012

3 evenimente de fundraising si 600 de bilete ale stagiunii 2012-1013 puse in vanzare pana la 5 septembrie, cu pret redus! Actiunea face parte dintr-o campanie-fulger de strangere de fonduri necesare participarii initiatorilor – Vera Ion si Sorin Poama – la cel mai mare festival multidisciplinar de arta din Dublin – Irlanda, unde au fost invitati sa reprezinte Romania. Urmeaza detalii.

Scrie Despre Tine este o platforma independenta de arta initiata in Bucuresti de un grup de tineri artisti incepand cu 2010.  Fara nici o alta finantare decat cea a spectatorilor, acest proiect a crescut de la un spectacol bazat pe povesti personale (”Ich clown”) la un atelier de dramaturgie, apoi inca doua productii independente pe texte bazate pe experiente personale, si in ultimul an la 6 texte noi scrise de participantii la atelier, toate bazate pe povesti personale, si 5 grupe noi cu cate 10 participanti care lucreaza la dezvoltarea de scenarii de teatru.

Acum trainerii Scrie despre Tine au fost invitati sa participe si sa prezinte proiectul in cadrul Dublin Fringe, cel mai mare festival multidisciplinar de arta din Irlanda. Prin eforturi personale si sustinerea cursantilor fosti sau actuali ai SDT, Vera si Sorin au reusit sa acopere o buna parte din costurile participarii lor la FringeFest. Pentru restul, organizeaza o campanie de strangere de fonduri. Mai au nevoie de 2000 de euro pentru a isi acoperi restul cheltuielilor de transport si cazare pentru perioada 8-23 septembrie. Ajuta-i sa ajunga la Dublin participand la cel putin unul din evenimentele maratonului Scrie Despre Tine desfasurate pe 4, 5, 6 septembrie:

–          4 septembrie ora 19:00 la Muzeul Taranului Roman (in cadrul Festivalului Undercloud)-

”Refuz sa cresc. Daca puteti face o mica donatie” – detalii aici

–          Pe 5 septembrie ora 18:30, Dianei 4-

”De la Ich Clown la Dublin- eveniment de fundraising Scrie despre Tine” detalii aici

–          Pe 6 septembrie ora 19:00 – Muzeul Taranului Roman (in cadrul Festivalului Undercloud)

”Eu si Cristina”-  detalii aici

De asemenea, la aceste evenimente puteti cumpara un bilet in avans la oricare dintre productiile Sscrie Despre Tine  desfasurate in stagiunea 2012-2013, cu o donatie de 15 ron. Mai multe detalii despre evenimente si spectacolele din repertoriu aici. Biletele in avans se gasesc la toate cele trei evenimente, pe 4, 5 si 6 septembrie.

 

Aceasta este prima recunoastere la nivel international a proiectului, si poate insemna o etapa de crestere si de apropiere de ce isi propun tinerii artisti sa faca mai departe cu acest proiect: ”Sa cautam solutii si surse de finantare pentru a avea spatiul nostru, in care sa jucam o stagiune formata exclusiv din textele produse in cadrul atelierului, sa formam o companie de teatru care sa produca aceste texte, sa punem bazele unui centru de cercetare care sa prelucreze materialele generate in cadrul atelierului si sa dezvolte noi proiecte si noi echipe de traineri care sa aplice conceptul Scrie despre Tine in medii diferite, pe cerinte si nevoie diferite, si in alte orase decat Bucuresti.” (Vera Ion si Sorin Poama, traineri)

Mai multe despre aceasta campanie aici.

 

Rezervari bilete si detalii:

Vera Ion – 0744.427.583/Sorin Poama – 0754.698.078/[email protected]

 

—–

 

Magazin caritabil ambulant

Merci Charity Boutique este un magazin caritabil, având drept scop strângerea de fonduri pentru a veni în ajutorul celor care au nevoie de o nouă şansă la viaţă. Magazinul conţine donaţii de haine, accesorii, cărţi, filme, fotografii etc.

MCB – nu este doar un boutique – este o filosofie de viaţă.  Este o împletitură de idei, credinţe şi valori.

Este despre oameni ce-şi donează timp, energie şi pasiune, ajutând atât cât pot. Nu ar trebui doar să inspire comunitatea, ar trebui să o activeze şi să o aducă la viaţă.

Mai multe detalii aici.

Identitatea conceptului este creată și donată de Hello Menthol.

////////////////////////////////////////////


 

 

Artişti consacraţi ajută mamele singure să rămână împreună cu copiii lor

Asociaţia pentru o Comunitate Solidară şi Intervenţie Socială (ACSIS) a reuşit să fructifice sprijinul acordat de 31 de artişti care au donat lucrări în beneficiul mamelor singure. Majoritatea lucrărilor din cadrul expoziţiei cu scop caritabil “Arta de a dărui”, care a avut loc în perioada 6-9 decembrie 2011, la Hotel InterContinental, au fost cumpărate.

Aproape 30 de lucrări au fost vândute chiar la vernisajul expoziţiei, în data de 5 decembrie. Astfel, la licitaţia organizată cu sprijinul Artmark, suma totală obţinută in beneficiul ACSIS a fost de 10.500 euro. Participanţii la vernisaj au avut posibilitatea de a achiziţiona, de asemenea, obiecte confecţionate de mămici în atelierul de creaţie care funcţionează în cadrul ACSIS. Vernisajul a adunat peste 50 de invitaţi, dintre care artişti consacraţi, reprezentanţi ai mediului de afaceri, organizaţiilor neguvernamentale şi ai presei, voluntari şi prieteni ai asociaţiei.

“Fondurile obţinute cu ocazia acestui eveniment vor fi folosite pentru a sprijini mame singure, care parcurg situaţii extrem de dificile de viaţă, şi copiii acestora. Vom oferi sprijin material constând în produse alimentare şi produse igienice pentru mame şi copii, daruri cu ocazia sărbătorilor, precum şi sprijin financiar şi consiliere psiho-socială, în mod individualizat, până la depăşirea situaţiei de risc de abandon al copiilor”, a declarat Georgiana Neuman, director executiv al ACSIS.

Doamna Silvia Radu, artist consacrat şi iniţiatoarea acestui eveniment, a adus împreună, prin generozitatea sa, nu mai puţin de 30 de personalităţi marcante ale artei româneşti care au donat lucrări pentru expoziţie. Astfel, alături de doamna Silvia Radu, au contribuit la acest eveniment următorii artişti: Gheorghe Anghel, Dumitru Bondar, Reka Csapo Dup, Grigoraş Dimitrie, Dumitru Cojocaru, Trandafira Cojocaru, Irina Florescu, Marin Gherasim, Gheorghe Iacob, Sorin Ienulescu, Ana Ruxandra Ilfoveanu, Romeo Liberis, Lucia Maftei, Henry Mavrodin, Viorel Mărginean, Olga Mărgineanu, George Mircea, Alexandru Papuc, Horea Paştină, Neculai Păduraru, Adrian Pârvu, Mihai Sârbulescu, Elena Scutaru, Militza Sion, Anamaria Smigelski, Doru Şetran, Paul Vasilescu, Beti Vervega, Bogdan Vlăduţă, Vladimir Zamfirescu.

La succesul evenimentului au contribuit Liana Stanciu, în calitate de prezentatoare, violonceliştii Marin Cazacu, directorul Orchestrei Române de Tineret, şi fiul său Ştefan, care au oferit un moment muzical special, precum şi Simona David, director Corporate Affairs al Adevarul Holding, care a susţinut cu determinare iniţiativa ACSIS.

Asociaţia ACSIS sprijină familiile cu risc social crescut, pentru a preveni separarea copilului de familie. Beneficiarele sunt în special mame care se confruntă cu multiple dificultăţi: respingere din partea familiei de origine/extinse, lipsa veniturilor necesare acoperirii nevoilor de trai, lipsa sprijinului din partea partenerului, lipsa educaţiei, mame singure, mame adolescente. Până în prezent, 2033 de mame au beneficiat de serviciile sociale ACSIS , iar 2958 copii au rămas alături de mamele lor datorită sprijinului primit.

Cu ajutorul participanţilor la acest eveniment şi a fondurilor strânse, asociaţia ACSIS aduce în atenţia publică importanţa solidarităţii şi a sprijinului oferit familiilor în risc social crescut, în scopul prevenirii separării copiilor de familia proprie.

Mulţumim artiştilor, partenerilor şi tuturor celor care prin donaţii, sponsorizări, prestaţii pro bono şi voluntariat au fost alături de noi în realizarea evenimentului.

Parteneri şi sponsori:

La apelul ACSIS au răspuns parteneri precum : Hotel InterContinental, Asociaţia ROI, If Magic, Artmark, Adevărul Holding, vinul.ro, Uniunea Artiştilor Plastici, şi au contribuit cu fonduri sponsorii S.C. Rematholding Co SRL, S.C. Remat Bucuresti Sud S.A., S.C. Remat Vrancea S.A.

Prestaţii pro bono: violonceliştii Marin şi Ştefan Cazacu, Liana Stanciu, Corneliu Niculite editare video, Bogdan Stănişor, fotograf.

Voluntari: Simona David, Mircea Crisbăşanu, Roxana Onicală, Adriana Sîrbu, Larisa Ştirbu, Mirela Mită, Teodora Paraschiv, Alice Opris, Claudiu Clapon, Claudiu Neagoe, Liviu Alexandru Căciuloiu, Cristina Metea.

Pentru a viziona fotografii de la eveniment, vă rugăm accesaţi pagina de Facebook a asociaţiei ACSIS: http://www.facebook.com/AsociatiaAcsis.

Persoana de contact pentru detalii: Mariana Neacşu, Responsabil Marketing şi Comunicare: [email protected]

Despre Asociaţia Pentru O Comunitate Solidară şi Intervenţie Socială

ACSIS este o organizaţie nonprofit înfiinţată în anul 2004, a cărei misiune este menţinea copiilor în familii prin oferirea de servicii psiho-sociale părinţilor şi viitorilor părinţi aflaţi în dificultate.

Pentru mai multe informaţii cu privire la expoziţia cu scop caritabil Arta de a dărui, accesaţi:

Website: www.acsis.ro

Email: [email protected]

Telefon: 021 211 30 94 sau 0736 923 172

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Trupa Partizan te invita la un concert caritabil, in Mojo Club, joi, 15 decembrie 2011, incepand cu ora 21.00.

 

Intrarea:      20 lei

15 lei pentru studenti

Taxa de intrare va fi considerata donatie pentru constructia noului Centru de Ingrijiri Paliative al Hospice Casa Sperantei Bucuresti.
Hospice Casa Sperantei ofera gratuit ingrijire palliativa pentru
copii si adulti cu boli terminale. Ingrijirea paliativa are ca scop alinarea durerii si controlul simptomelor bolnavilor incurabili, asistenta sociala precum si consiliere psihologica si religioasa.

Despre PARTIZAN

Prin anul 2001, stand de vorba, intr-o noapte, Suedezu cu Artan, in timp ce ascultau un post de radio pirat de manele, s-au gandit ei ca fetele lor sunt model si ca le-ar placea sa fie … scafandri Mai mult, aveau destul, dar si-au dorit sa le dea Dumnezeu si mai mult.

Si s-au mai gandit cam ce perfect ar fi sa cante ei despre toate astea…
Asa s-a nascut ceea ce azi se numeste PARTIZAN!

Mai multe pe: www.facebook.com/trupa.partizan

———————————–

Artistul din spatele autismului
Concert de pian, expoziţie de pictură și film documentar

Miercuri, 7 decembrie 2011, de la ora 18.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38) va avea loc o serie de evenimente sub genericul Artistul din spatele autismului.

Organizat de Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România (ANCAAR) în colaborare cu ICR, programul include un concert de pian susţinut de Victor, un tânăr în vârstă de 16 ani diagnosticat cu autism la 3 ani, şi o expoziție de pictură cu vânzare semnată de Andrei, un copil de 11 ani diagnosticat cu aceeaşi afecţiune. Seara se va încheia cu proiecția documentarului Omul din spatele autismului, realizat de ANCAAR.
Evenimentele fac parte din Campania Omul din spatele autismului, care are ca scop strângerea de fonduri pentru construcția unui centru rezidențial și de lucru pentru adolescenți şi adulți cu autism. Proiectul îşi propune promovarea talentelor artistice ale persoanelor cu autism care au beneficiat în ultimii ani de programe terapeutice și de socializare în cadrul ANCAAR. În deschidere va vorbi Georgeta Crișu, preşedintele ANCAAR.
Andrei are 11 ani, este elev în clasa a IV-a la o şcoală normală din Bucureşti şi a fost diagnosticat cu autism la vârsta de 5 ani. Progresul educaţional s-a înregistrat în urma terapiei specifice, efectuată atât în privat, cât şi la şcoală, cu învăţătorul care a adaptat metoda sa nevoilor educaţionale ale elevului. Andrei a început din 2006 să înveţe să picteze alături de un profesionist, după descoperirea talentului său artistic deosebit prin uşurinţa cu care participa la orele de pictură.
Victor are 16 ani, este elev în clasa a X-a la o şcoală specială din Bucureşti şi a primit diagnosticul de autism la vârsta de 3 ani. Progresul educaţional s-a înregistrat în urma terapiei specifice, efectuată exclusiv în plan privat, în urma creării unui program individualizat pe baza abilităţilor, competenţelor şi talentelor sale. Victor se află în clasa a X-a la o şcoală specială pentru că nu i-a fost permisă înscrierea în clasa a IX-a la un liceu de muzică, în ciuda talentului său. Victor a început să cânte la pian în 2007, când pus în faţa claviaturii a cântat după ureche melodia pe care o fredona, fără să cunoască notele şi clapele. Aşa cum a învăţat să scrie şi să citească, respecând pas cu pas metoda, Victor a început să cunoască tainele muzicii alături de un profesor de specialitate. Astăzi cântă după partitură melodii de o complexitate foarte mare. Victor este un pasionat ascultător de muzică simfonică şi de cameră.

Contact: Serviciul Presă al ICR, 031 7100 622, [email protected].

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Forest Jazz&Tango

Exista si cai distractive pentru a da o mana de ajutor la cresterea padurilor, de aceea luni, 5 decembrie, facem o cantare jazz pentru Padurea Copiilor!

Forest Jazz&Tango este un concert caritabil pentru copaceii ce vor fi plantati in primavara urmatoare in locatia Padurea Copiilor.

Vino alaturi de:

* Luiza Zan si Edi Jak Neumann (saxofon, sampler)
o Irina Sarbu si Alex Man
o Jezebel si Puiu Pascu (claviaturi)
o Tudor Anghelescu

pentru a asculta muzica faina si sustine viitoarea padure pentru copii.

Pe langa jazz, pentru cei care vor sa danseze, avem lectie de tango din partea Scolii pentru dezvoltare culturala Magisteria si demonstratii de tango din partea scolilor „Lucian si Monica” si „Casa de tango”.
Plus mici surprize sub forma unei silent auction cu obiecte hand-made si o tombola.

Toata distractia va fi in Spice Club, iar biletul de intrare (donatia pentru cauza) este 20 lei.
Intrarea la eveniment este posibila de la ora 18:30, deschiderea evenimentului la 19:15, iar concertul propriu-zis incepe la ora 19:30.

Biletele pot fi achizitionate online aici, de la sediul asociatiei ViitorPlus (Str. Sperantei 27, ap.1, sector 2) sau in seara evenimentului.
ViitorPlus incurajeaza contributia donatorilor si sponsorilor pentru atingerea obiectivului de 30.000 de puieti prin donatii online aici.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Clasic e fantastic: Campanie de educaţie prin şi pentru muzică

Motto : Cultura costă, dar incultura costă şi mai mult.

Proiectul Clasic e fantastic este o iniţiativă a Filarmonicii GEORGE ENESCU şi al Asociaţiei Clasic e fantastic prin care 10.000 de copii şi tineri au beneficiat anul trecut de concerte şi spectacole menite a-i introduce în universul cu adevărat fantastic al muzicii clasice.

Mulţi dintre ei, copii dar şi părinţi, au intrat pentru prima oară în Sala Mare a Ateneului Român şi au fost puternic impresionaţi de frumuseţea acestui edificiu de peste 120 de ani simbol al culturii romaneşti. Aici au făcut cunoştinţă şi s-au împrietenit cu Mozart, Beethoven, Bach, Vivaldi şi alţi mari compozitori a căror muzica le-a mers la suflet. Cea mai bună dovadă – la fiecare concert sală a fost arhiplina iar aplauzele nu mai conteneau. Ca o recunoaştere supremă, proiectul a fost distins cu Premiul I la Gală societăţii civile din primăvara acestui an.

În noua stagiune Filarmonica GEORGE ENESCU încearcă să continue proiectul Clasic e fantastic cu o nouă serie de opt concerte programate lunar, din noiembrie 2011 şi până în iunie 2012. Şi-au confirmat disponibilitatea orchestrele inginerilor şi medicilor, patronate de Filarmonica, formaţii de muzică veche, camerale şi de jazz, corul Filarmonicii…DAR! Un astfel de concert… este costisitor. Din lipsă de sponsori, proiectul se află în pericol. Sumele necesare nu sunt mari, aprox. 3.ooo eur/ concert. Apoi, cu cât bugetul este mai mare, cu atât concertul poate deveni mai bogat, cu invitaţi speciali, decoruri şi costume, transformându-se astfel într-un spectacol strălucitor. Filarmonica va contribui pe cât este posibil la susţinerea acestui proiect pe care îl consideră deosebit de important dar…fondurile de care dispune nu sunt de ajuns. Ajutorul sponsorilor este imperios necesar.

Pentru orice detalii vă stăm la dispoziție: Dr. Cristina Bohaciu Sârbu, director de proiect, [email protected], mobil : 0748 110 667

Clasic e fantastic și Filarmonica George Enescu

Toţi sponsorii şi donatorii vor avea ca partener unic Filarmonica „George Enescu” din Bucureşti.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Donează muzică!

If a composer could say what he had to say în words he would not bother trying to say it în music.

Gustav Mahler

Copiii cu abilităţi înalte au nevoie la grupa de Dezvoltare a Creierului Muzical de orice instrumente muzicale precum:

* tamburine

* tobe, tobe africane

* penele, chitare, euphoniu, tromboane, flaute, clarineti

* seturi de baterii, conga bongosz

* djembe, althorn

* tug trombone, trompeţi

* orgi, pianine, corzi

* viori

* viole

* violoncel

* flaut

* oboi

* harpă

* clarinet

* saxofon

* lirp

* fluiere

Instrumente muzicale exotice: güiro, kazoo, djembes adânc, congas, shakere, dumbeks, bongos, vase udu, timbales, maracas etc

Instrumente etnice: dulcimers, banjo, Dobro, erhu, darbuka, nai etc

Instrumente inedite: toba de apă, didjeridoo, scoică, trompetă, instrumente cu corzi, fluiere şi alte elemente de acustică

Grupa de muzică este coordonată de muzicianul Adrian Naidin, care se oferă pro bono să lucreze pentru dezvoltarea abilitaţilor muzicale ale copiilor.

Pozele copiilor la pregătire aici

Adrian Naidin a absolvit Liceul de Muzică “Sigismund Toduta”, la clasa prof. Gabriela Todor, care a avut un rol uriaş şi decisiv în formarea lui ca violoncelist, şi Academia de Muzică „Gheorg…he Dima” din Cluj-Napoca, Secţia Violoncel şi Muzica de Cameră. S-a perfecţionat ulterior cu cel supranumit „Paganini al violoncelului”, Mischa Maisky. Din 2001 este membru al Orchestrei Naţionale Radio din Bucureşti.

 

A susţinut concerte atât în ţară, cât şi în străinătate, alături de artişti consacraţi: Damian Drăghici, Alexandru Tomescu, Alexandru Andries, Thanassis Polikandriotis (Grecia), Lucas Molina (Argentina) s.a. A obţinut numeroase premii la concursuri naţionale şi internaţionale de muzică , dintre care două premii III la “Olimpiada Naţională de Muzică”(1987 şi 1990), premiul II la “Concursul Naţional de Interpretare Muzicala’ şi Premiul II pentru Muzică de Cameră la “Concursul Internaţional de la Reichenau”, Austria (1997).

Mai multe despre proiect aici

Vă apreciem ajutorul pentru găsirea instrumentelor muzicale necesare.

Orice mare muzician a început simplu şi a avut nevoie de instrumente pentru a cânta.

Detalii: Monica Gheorghiu, pr {at} giftededu.org, sau 0729-029484 pentru Centrul de Inovaţie Didactică, sector 6

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Salut! Va multumesc tuturor pentru sustinere!

Din fericire am reusit sa trec peste incercarea de anul trecut cu ajutorul prietenilor, dar si al vostru. Chiar daca nu am reusit de fiecare data sa va citesc comentariile sau sfaturile de aici sau de pe blog, sa stiti ca tot ce ati facut pentru mine a contat enorm.

Desi recuperarea nu s-a terminat inca, am inceput sa pictez din nou, asa ca am demarat Campania “Prima Lectie de Pictura cu Bogdan Mihai Radu” in care diverse persoane publice picteaza sub indrumarea mea. http://www.facebook.com/l/95251ambn0w79mXz-lNPJoFQejg;www.intrefete.ro/lifestyle/celebritati/vedetele-picteaza-cu-bogdan-mihai-radu-7895787

Intrucat oamenii si Dumnezeu m-au ajutat sa inving boala, dupa ce voi reusi sa strang 20-25 de lucrari, vreau sa deschid o expozitie cu vanzare, in urma careia sa donez banii stransi. Asa mi se pare normal sa procedez.

Voiam sa va anunt ca pagina aceasta de grup nu va mai fi updata si e posibil sa fie stearsa, asa ca, daca doriti, puteti da like paginii mele de fani pentru a fi la curent cu ultimele noutati. http://www.facebook.com/pages/Bogdan-Mihai-Radu/113283048683733?ref=ts

Va multumesc inca o data tuturor si Dumnezeu sa va rasplateasca pentru gandurile voastre bune!

Bogdan Mihai Radu

La sfarsitul lunii iulie 2010, Bogdan Mihai Radu s-a confruntat cu o infectie in jurul cordonului ombilical, afectiune numita omfalita. Ajuns la spital, in urma consultului general si al testelor de sange, doctorii i-au prescris un tratament puternic cu antibiotice, calmante si vitamine, in urma caruia starea lui Bogdan s-a ameliorat. Cu toate acestea, inca de atunci pictorul a acuzat simptome ca amorteli la membre, agitatie, ameteli, stari de voma, etc.  Insa, cum acestea nu erau permanente si nici foarte intense el nu s-a ingrijorat.

In data de 20.08.2010 simtindu-se foarte rau, a ajuns la Spitalul Coltea, unde a fost consultat amanuntit, facandu-i-se, pe langa analizele de sange, radiografii pulmonare, electrocardiograma si ecografie totala la abdomen. Doctorul de aici a concluzionat ca din punctul lui de vedere nu are nimic, dar ca-l sfatuieste, daca starile lui se agraveaza sa consulte un doctor neurolog. Astfel, in data de 21.08.2010, cand a realizat ca starea i se inrautateste de la o ora la alta, s-a prezentat de urgenta la Spitalul Universitar Bucuresti, unde pe baza analizelor de sange, a consultului general, a punctiei lombare si a altor teste de specialitate i s-a pus diagnosticul poliradiculonevrita acuta si a fost intenat pe loc, de urgenta.

Echipa de doctori ai Spitalului Univesitar Bucuresti, sectia Neurologie, spun ca e nevoie de un tratament indelungat, care implica multe proceduri si investigatii necesare pentru tratarea completa a pacientului pana la vindecarea absoluta. Recuperarea finala poate dura chiar luni de zile.

Cazul lui fiind foarte grav si avand o evolutie rapida a bolii, la scurt timp de la internare, i-a fost aprobat un tratament special, astfel ca in data de 26.08.2010 a inceput sa i se administreze intravenos tratamentul cu imunoglobulina umana normala. Tratamentul cu imunoglobulina umana este foarte costisitor, insa prima cura de 5 zile i-a fost administrata gratuit in cadrul Programului National de Tratament pentru Boli Rare. In data de 1 octombrie 2010, lui Bogdan i s-a mai administrat inca o noua cura de alte 5 zile cu imunoglobulina umana normala. Si de aceasta data, toate costurile au fost suportate de catre SUB, costul unui flacon fiind de 2800 RON, iar zilnic i-au fost administrate 4 doze.

Vor urma alte investigatii si analize complete + recuperare prin gimnastica medicala si masaje. Simultan i se vor administra vitamine si alte medicamente pentru a i se intari sistemul imunitar. I se va face atat testul doppler (Examen ecografic bazat pc utilizarea ultrasunetelor destinat explorarii arterelor si venelor) pentru a stabili foarte clar stadiul bolii cat si  o scanare completa de tip RMN, cu substantza de contrast. Concomitent i se vor recolta analize pe partea de imunulogie si va fi verificata starea coagularii sangelui, daca se realizeaza in parametrii normali.

Tratamentul si recuperarea completa pot dura un an sau doi, iar Bogdan isi cumpara din resurse proprii absolut toata medicamentatia, cu exceptia flacoanelor de imunoglobulina umana, care i-au fost administrate gratuit printr-un program special platit de guvern. De asemenea, toate costurile acestor investigatii, interventii sau recuperari (gimnastica + masaj) vor trebui suportate de catre Bogdan Mihai Radu. Singura lui sursa de venit este pictura! Parintii lui Bogdan sunt pensionari, mama lui avand o pensie de 400 lei, iar tatal sau o pensie de 1000 lei, fiind practic intr-o situatie imposibila de a-l ajuta financiar pentru tratamentul pe care trebuie sa-l urmeze.

Echipa de doctori ai SUB apreciaza ca tratamentul care i s-a administrat evolueaza pozitiv si spera ca in cateva saptamani sa fie trimis intr-o clinica specializata de recuperare, care in cazul lui poate dura cca 6 luni, moment in care se presupune ca va fi vindecat complet.

Din pacate, pentru ca toate aceste lucruri sa fie posibile, Bogdan Mihai Radu are nevoie de bani, ca sa poata urma tratamentul complet.

In acest sens, Dana Elena IHORA a organizat

2 campanii umanitare, de strangere de fonduri caritabile. Aceste evenimente au fost organizate la Palatul Ghika dupa cum urmeaza:

– 1/Oct, Vama a concertat pentru el, iar banii colectatzi din vanzarea biletelor au totalizat 6200 RON.

– 8/Oct, am organizat un Bal de Caritate, unde am colectat tablouri, care au fost vandute la licitatzie in randurile invitatziilor. Au concertat pt el pro-bono: Jezebel, Irina Sarbu, Irina Iordachescu (prim solista ONB) si Hector Lopez (prim solist ONB). Din vanzarea tablourilor s-au strans cca 5000 EUR (21.500 RON).

Din pacate suma stransa din ambele evenimente totalizeaza aprox 27.700 RON, la care se mai adauga donatii de la persoane private, dar care nu depasesc insa suma de 2300 Ron, deci ar fi un total de fonduri de aproximativ 30000 RON, din care din pacate a trebuit sa scada cca  15.000 RON, bani care i-a cheltuit pana acum pe medicamente, spagi infirmiere, asistente, doctori, masaj, mancare, etc. si care i-a imprumutat de la diversi prieteni, pe langa contributiile suplimentare ale prietenilor apropiati. In urma celor 2 evenimente a ramas cu cca 15.000 RON disponibili, care teoretic ar trebui sa-i mai ajunga cca 5-6 saptamani.

Ar fi excelent daca și tu  l-ai putea ajuta cu strangerea restului de bani, care ar fi un total de cca 40.000 RON.

Cheltuieli anticipate pentru urmatoarele luni de recuperare (durata cca 6 luni, dupa cum spun doctorii) anticipam sa fie urmatoarele (320 RON/zi)

– 150 RON/zi asistenta medicala la spitalul de recuperare, unde nu au personal de salon (adica infirmiere sau asistente)

– 50 RON/zi medicamente

– 50 RON/zi mancare

– 70 RON/zi pt recuperare (antrenor gimnastica, masaj, etc)

Iti mentionez ca aceste costuri sunt estimative. Cateodata pot fi mai mari decat bugetul zilnic estimat sau mai mici. De asemenea, Bogdan nici nu stie exact cat costa toate medicamentele, pentru ca din fire este o persoana foarte panicoasa si nu vreau sa se deprime si mai tare.

Bogdan este un om care iubeste oamenii, culoarea, toamna, cerul, campul, padurea si sa se plimbe pe malul marii. El spune ca culoarea vorbeste despre oameni, de partea ascunsa a fiecaruia, care este scoasa la iveala pe nestiute. Bogdan este un artist, care iubeste orasul si agitatia urbana. Toate aceste lucruri il inspira atunci cand picteaza. Din pacate sambata se implinesc 9 saptamani de cand sta semiparalizat si neajutorat in patul de spital. Ii lipsesc toate lucrurile descrise mai sus si ii e dor sa picteze. Cu ajutorul fiecaruia vom putea sa “Salvam un Artist” impreuna.

Sper sa-ti fie de folos materialul. Din pacate mai scurt de atat nu am avut cum sa-l pregatesc, fiind foarte multe de spus!

Aici poti gasii si alte detalii despre pictorul Bogdan Mihai Radu si boala lui.
1. Blogul creat special pentru boala lui, unde sunt postate toate detaliile despre aceasta boala cumplita, care l-a tintuit la pat, inclusiv diagnosticul oficial: http://bogdanmihairadu.wordpress.com/

2. Adresa lui personala de artist, unde se poate vedea bibliografia lui, articole publicate in presa de oameni foarte importantzi, o parte din lucrarile personale, etc. http://www.bogdanmihairadu.com/colectii-private/

3. Reportajul de la postul “AcasaTV”: http://www.acasatv.ro/emisiuni/pictorul-bogdan-radu-risca-sa-paralizeze-video.html

4. Revista “Jurnalul de Duminica” http://www.jurnalul.ro/stire-jurnal-de-stil/joaca-lui-dumnezeu-554836.html

5. Cotidianul “Jurnalul National” http://www.jurnalul.ro/stire-pagina-de-suflete/un-artist-vrea-sa-poata-tine-din-nou-penelul-in-mana-acum-inerta-554719.html

6. Articol aparut in Revista Presei Sibiene http://www.stirisibiu.ro/social/tudor-chirila-canta-pentru-viata-pictorului-sibian-bogdan-mihai-radu

7. Un articol scris de ziarista Marina Rasnoveanu: http://www.garbo.ro/articol/Lifestyle/6078/Ajuta-l-pe-Bogdan-Mihai-Radu-sa-picteze-din-nou.html

8. O serie de alti prieteni au postat pe blogurile personale campania facuta special pentru el “Salveaza un Artist”, de exemplu: http://bradut-florescu.blogspot.com/

9. In urma cu cateva saptamani a aparut si un articol despre el in revista Q Magazine, scris de Floriana Jucan http://www.qmagazine.ro/BlogFlorianaJucan.htm

10. Un alt articol publicat a fost postat pe: http://www.sroscas.ro/site/2010/09/02/pictorul-bogdan-mihai-radu-este-diagnosticat-cu-o-boala-rara-vezi-cum-il-poti-ajuta/

Acestea sunt doar cateva articole din presa locala. Cazul lui a fost mediatizat in multe ziare, caruia l-a un moment dat i-am pierdut sirul. Toate fondurile stranse in urma oricarui tip de campanie, vor fi folosite pentru tratamentul lui Bogdan (care este de lunga durata, doctorii apreciaza ca vindecarea totala se va face in cca 1 an de zile).
Pana atunci cheltuielile lui zilnice se ridica intre 200 RON – 400 RON, care includ: mancare, tratament medicamentos, spagi personal spital, etc.

Donatii individuale pot fi facute in oricare din conturile de mai jos. Orice suma de bani il poate ajuta in urmarea tratamentului.

Raiffeisen Bank:

RO 78RZBR00 000 600 1066 9959 (RON)

RBS (Royal Bank of Scotland, fosta banca ABN AMRO):

RO15 ABNA 0000 0010 0151 8365 (RON)
RO15 ABNA 0000 0010 0151 8365 (EUR)

BCR:

RO02 RNCB 008 1109 4587 10002 (EUR)

RO29 RNCB 008 1109 4587 10001 (RON)
RO72 RNCB 008 1109 4587 10003 (USD)

De asemenea, pentru donatii exista si varianta contractului de mecenat, pentru toti aceea care vor sa doneze bani pe firma.

Aici contractul aferent.

Foto: Bogdan Mihai Radu, “Metamorfoza”, ulei pe panza, dimensiune 70 x 100, una din lucrarile lui cele mai reprezentative, din cadrul ultimei expozitii realizate in primavara acestui an, aflata intr-o colectie privata.