Studenții din toate domeniile de interes precum și artiștii pasionați de digital art, sunt invitați să participe la workshop-urile proiectului ”Vernacular Photography. The Ghost in the Machine”.

Echipa proiectului formată din curatoarea Raluca Oancea Nestor, artista Ingrid Ene, Dragoș Dogioiu, artist New Media, designer de experiențe interactive, și Unity developer, Virgil Bugnariu, artist și inginer de software, dezvoltă practici de arhivare și de digitalizare cu ajutorul realității virtuale și a tehnologiei AI. Experiența și analiza de imagine a proiectului se va concretiza într-o expoziție interdisciplinară la finalul acestui an, pornind de la o colecție de fotografii găsite – așa-numite vernaculare.

Proiectul este axat pe procesul de dematerializare a imaginii fotografice în arhivări digitale și explorări ale noilor tehnologii, chestionând rolul imaginii în realitatea augmentată a zilelor noastre.

Ce presupun workshop-urile pentru participanții selectați prin open-call:

  • vor participa la 2 workshop-uri online pe zoom, realizat de către Dragoș Dogioiu și Virgil Bugnariu
  • vor învăța care este procesul de lucru cu imagini generate de AI folosind programul Stable Diffusion
  • vor primi acces gratuit la un cont de Google Colab cu 100 de compute units în care vor putea, timp de 3 săptămâni, să experimenteze generarea de material nou vizual, plecând de la un text template construit pe baza a 12 imagini din arhiva.

Eligibilitate:

  • în urma acestui apel, cei 7 participanți selectați vor lua parte la cele 2 workshop-uri online, primul având loc pe data de: 07.04.2024, iar cel de al doilea (TBA) 
  • sunt încurajați să participe și cei care nu au cunoștințe directe din mediul digital art sau IT.

Organizatorii își rezervă dreptul de a opera modificări ale datelor evenimentelor.

Pentru a se înscrie participanții pot trimite un:

  • CV (în limba română sau engleză)
  • portofoliu personal sau alte materiale din care să reiasă interesul și/sau experiența în mediul IT, digital art etc. 

Materialele se trimit la: [email protected], până la data de 03.04.2024, ora 00:00
________________________
Producător: FacePlant

Parteneri: Allkimik, Master Studii Vizuale și Societate, CINETic UNATC, Muzeul Național al Țăranului Român, Centrul Artelor Vizuale Multimedia, MATCA artspace, SIMULTANorg

Graphic design: Sorina Popescu

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.