„Portretul Regelui. Carol I în Colecția Filatelică a României”, expoziție la Muzeul Național de Istorie a României


Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) găzduiește expoziția temporară „Portretul Regelui. Carol I în Colecția Filatelică a României”. Aceasta va fi accesibilă publicului la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, Bucureşti, până pe 1 aprilie 2024.

Un video publicat de AGERPRES – Autor/Videojurnalist/Editor, foto/video: Alfred Schupler/AGERPRES

Expoziția „Portretul Regelui. Carol I în Colecția Filatelică a României” cuprinde obiecte din Colecția Filatelică a României și își propune să evidențieze evoluția tehnicilor de realizare a mărcilor poștale românești de-a lungul domniei lui Carol I. Epoca sa coincide cu începuturile tehnicilor moderne de tipărire a timbrelor și a unei noi preocupări care începea să fascineze colecționarii secolului al XIX-lea: filatelia. De altfel, de la finalul anilor 1800 începe constituirea Colecției Filatelice a României, care a devenit, în timp, cea mai mare colecție de profil din România, cuprinzând numeroase piese rare, unele chiar unice în tipologia lor.
Mai multe detalii:
https://www.mnir.ro/exhibition/portretul-regelui-carol-i-in-colectia-filatelica-a-romaniei/

Echipa curatorială: Cristina-Elena Antonie, Cristina Barbu, Valentin-Ionuț Drăgoiescu, Alina-Mariana Galu, Celina Gâchet, Beatrice-Mihaela Negoiță, Márk Róbert Perpits, Sorian Uyy, Alexandru-Cristian Voicu.