Expoziția artistului Romeo Ioan
Muzeul Național al Literaturii Române, Calea Griviței 64-66, Sala „P. Creția”
4 – 20 ianuarie 2024
 
Muzeul Național al Literaturii Române vă invită să vizitați expoziția artistului Romeo Ioan, curatoriată de criticul de artă Pavel Șușară.

„Expoziția cuprinde o serie de 26 de portrete ale unor oameni care într-un fel sau altul au avut un puternic impact asupra culturii sau istoriei universale. Portretele sunt realizate într-o manieră personală, cu influențe cubiste, minimaliste, pop-art.
Sunt portretele unor oameni pe care nu  i-am întâlnit niciodată în carne și oase și pe care nu-i voi întâlni nici de acum încolo.
Singura legătură cu ele/ei, am putut-o  realiza prin opera pe care ei înșiși au realizat-o, sau faptele acestora care au schimbat cursul istoriei.
Lucrările mele sunt memoria unui gest lăsat de pensulă cu pastă acrilică pe pânză, care face ca aceste lucrări să  se numească picturi.” – Romeo Ioan

Actor al Teatrului Național din Timișoara, Romeo Ioan este un artist vizual care a avut mai multe expoziții personale la Muzeul de Artă din Cluj, Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici“ din Reșița, la Teatrul National din Timișoara, Cafeneaua “PapiIIon“ (Timișoara), Teatrul ”EIectric Theater” (Timișoara), Asociația Memorialul Revoluției 16-22 Decembrie 1989 (Timișoara), Calpe Gallery Timișoara, Teatrul Național București, Gala Tânărului Actor HOP de la Mangalia.
 
Vernisajul expoziției va avea loc luni, 15 ianuarie 2024, ora 17.00.
Expoziția poate fi vizitată în perioada 4 – 20 ianuarie 2024, de marți până sâmbătă, în intervalul orar 10.00 – 18.00.