Prima expoziție Arta Prezentului se vede la Piscu. Vernisajul a avut loc sâmbătă, 14 octombrie, la Muzeul Atelier Școala de la Piscu, în spațiul expozițional dedicat artei contemporane, în compania artiștilor expozanți și a unui grup restrâns de iubitori de artă și colecționari.











Arta Prezentului s-a născut din pasiune pentru artă și dorința de a crea un cadru comun care să unească creațiile artiștilor români în viață din generații diferite, cu background-uri și practici artistice diverse, surprinzând bogăția practicilor artistice contemporane.
Arta Prezentului, platformă online dedicată promovării artei contemporane românești, acționează ca o galerie de artă, având un portofoliu de artiști, lucrări atent curatoriate, un program expozițional. Spre deosebire de galeriile de artă, care reprezintă un număr restrâns de artiști, platforma Arta Prezentului își propune să dezvolte o comunitate activă cu artiști din tânăra generație, dar și cu artiști consacrați.
Este un demers care urmărește crearea unei piețe de artă corecte, durabile și sustenabile prin promovarea și creșterea vizibilității artiștilor români contemporani.
Expoziția colectivă “Prezentul Perfect”, găzduită de Muzeul Atelier Școala de la Piscu, reunește discursurile artistice a unsprezece creatori vizuali care abordează o varietate de medii tradiţionale şi experimentale, subliniind diversitatea practicilor artistice contemporane. Este o celebrare a momentului prezent, o invitație de a evada din rutina cotidiană și de a aprecia frumusețea artei într-o atmosfera creativă și inspirațională generată de creațiile contemporane și de spațiul de expunere.
Artiști: Marina Aristotel, Laura Covaci, Iulian Cristea, Cristina Dimuș, Livia Greaca, Ada Muntean, Dragoș Neagoe, Mimi Pleșoianu. Daniela Vîrlan, Florin Zhu. Artist invitat: Virgil Scripcariu.
“Ne dorim să ținem partea de expunere temporară cât mai activă, să reușim la trei-patru luni să aducem o nouă expoziție, așa încât să avem un public care vine și revine la muzeu. Ne dorim în continuare să găzduim evenimente, să ne facem gazdă pentru alte proiecte în care credem, să avem invitați cât mai spectaculoși”, a declarat Adrian Scripcariu, istoric de artă și co-fondator Școala de la Piscu.
“Expozitia “Prezentul Perfect” este mai mult decât o expoziție. Evenimentul expozițional face parte dintr-un demers mai amplu de a crea contexte de expunere si de promovare a artiștilor și a artei contemporane românești, explorând spații alternative”, a declarat Angela Izvercian, fondator Arta Prezentului.
Expoziția poate fi vizitată de publicul larg până pe 22 octombrie 2023, în cursul săptămânii pe bază de programare, iar sâmbătă și duminică în intervalul 11:00-17:00.
Adresă: Muzeul Atelier Școala de la Piscu, sat Piscu, str. Câmpului, nr. 45, comuna Ciolpani, jud. Ilfov
Despre organizatori
Arta Prezentului ( https://artaprezentului.ro/) este singura platformă online din România care oferă artiștilor un instrument necesar și util pentru promovarea și vânzarea artei lor, iar publicului larg (de la iubitori de artă la colecționari) acces la creațiile artiștilor contemporani cu ei și un cadru sigur pentru a cumpăra lucrări de artă autentice direct din atelierul artiștilor, ghidați de un consultant în artă. Arta Prezentului oferă servicii gratuite și complete de consultanță în artă, atât pentru publicul larg și cunoscători, cât și pentru arhitecți, designeri, companii și instituții.
Şcoala de la Piscu (https://piscu.ro/) este un loc, o stare de spirit şi o provocare pentru oricine doreşte să simtă frumuseţea patrimoniului cultural românesc şi să se familiarizeze cu valorile acestuia. S-a născut din proiectele Asociaţiei Gaspar, Baltasar & Melchior, ONG cu misiune cultural educativă care activează din anul 2006 în satul Piscu/Ilfov, fostă vatră de olari. Şcoala de la Piscu contribuie la formarea unor generaţii mai conştiente de moştenirea noastră culturală şi mai ataşate de acest frumos martor al istoriei prin ateliere, tabere de creaţie, şcoli de vară, întâlniri, cărţi despre patrimoniul cultural pe înţelesul tuturor, cercetare antropologică, platformă culturală on-line.
Recent Comments