Strategies of Disappearance

Eveniment expozițional

Miercuri, 27 septembrie, la ora 18.00, Galeria Aparte – UNAGE, în colaborare cu WASP Studios, vă invită la deschiderea expoziției Strategies of Disappearance, care va avea loc la Galeria Aparte – UNAGE, Iași.

Artiști: Elena Copuzeanu, Flavia Giurgiu, Nikole Gushuley, Ilinca Hărnuț, Radu Marțin, Mălina Moncea, Ioana Rusu

Curatoare: Andreea Căpitănescu

Asistent curator: Mălina Moncea

Galeria Aparte – UNAGE, Facultatea de Arte Vizuale și Design a Universității de Arte George Enescu, Strada Sărărie 189, Iași

Ce poate fi ecologia întunericului, a disparitiei imaginii, a modului în care arta se deschide pentru o înțelegere diferită a lumii, prin reflectarea critică și propunerea de ecologii alternative, înțelese ca un intermediar între modalitățile de organizare a vieții? Cum poate funcționa arta ca un laborator pentru o abordare diferită a lumii? Poate că este nevoie nu de a reglementa viața așa cum o știm, ci de a căuta posibilitățile noilor forme de viață. Nu este o chestiune de angajament de a salva lumea, ci de a renunța la dihotomii stabilite, între natură și cultură, muncă și timp liber, intuiție și știință, subiectul și obiectul uman și non-uman, care, împreună, au în comun distanța și compartimentarea antropocentrică. Strategies of Dissapearance încurajează formele de existență neutre.

Eveniment Facebook, click aici.

Producție: Căpitănescu St. Andreea PFA

Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Revista Zeppelin, Revista ARTA, Feeder, IQads, România Pozitivă, Revista Golan, Empower Art&Artists, Ziarul Metropolis, Happ.ro

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.