Marea Schemă Generală a Tuturor Lucrurilor 

Începutul

> 3 august 2023

@ /SAC (Berthelot 5)

Joi, 3 august, începând cu ora 19, vă invităm la /SAC (Berthelot 5) la „Marea Schemă Generală a Tuturor Lucrurilor. Începutul” de Nicolae Comănescu. 

În afară de prima serie de lucrări din „Marea Schemă Generală a Tuturor Lucrurilor”, expuse la Invitro Gallery Cluj în anul 2020, în expoziția de la /SAC (Berthelot 5) vor putea fi văzute și serii noi de lucrări noi ale artistului, ce vor fi prezentate (a)cumulativ, pe parcursul lunilor august – octombrie, în cadrul unei expoziții in progress.

„În seria de față intitulată «Marea Schemă Generală a Tuturor Lucrurilor» evadarea se pune în joc prin încercarea de a înțelege un procedeu meta-real care generează realul: sensul creat prin acumulare. […] E o înfățișare practic-artistică a dictonului hegelian «acumulările cantitative duc la salturi calitative».” – Dan Popescu, extras din catalogul omonim

În seria nouă de lucrări, prezentată în „Marea Schemă Generală a Tuturor Lucrurilor. Începutul”, Nicolae Comănescu suprapune, pe structuri-suport, volume de culoare din materiale textile, haine aparținând apropiaților săi, peste care trasează, cu o linie albă, ce păstrează unitatea la nivelul seriei, scene dinamice cu personaje umane.

Expoziție realizată în parteneriat cu H’art Gallery.