INWARD, o expoziție unică de cultură, creată de Florin Tamba, se deschide pe 5 mai, la Muzeul Județean Bistrița-Năsăud

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și Asociația Culturală „Grigore Bradea” vă invită la vernisajul expoziției realizate de Florin Tamba – laureat al Premiului „Grigore Bradea” 2021.

Vernisajul expoziției de sculptură are loc vineri, 5 mai 2023, de la ora 18:00, la Muzeul Județean Bistrița-Năsăud. Expoziția va fi prezentată de istoricul de artă Vasile Duda.

„Florin Tamba face parte din categoria sculptorilor capabili să producă un iconis, să creeze forme vizuale cu semnificație, cu sens și energie estetică. Se strecoară o linie clasicizantă în univesul artei sale, o viziune admirativă a femininului ce descinde, prin continuitate, din proporția și suplețea formelor lui Praxiteles, până la cele ale lui Modigliani și Cindy Sherman. O tehnică asumată după modelul marilor maeștri și o atitudine constructivă a frumosului se manifestă ca o eliberare din capsula gândurilor nerostite și ne destăinuie o viziune originală, o remaniere a umanismului contemporan…”  (Vasile Duda, istoric de artă)

Florin Tamba este originar din Sălaj. Și-a început studiile în artă la Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău (2004-2008) și le-a continuat la Universitatea de Artă și Design, Secția Sculptura, Cluj-Napoca (2008-2011). Tot aici a urmat și studiile universitare de master, la Facultatea de Arte Plastice, Secția Sculptură.

„Principala temă de creație în jurul căreia am dezvoltat diferite concepte artistice a fost – Femeia. Femeia ca însemnătate în viața noastră, ca formă, ca principii și valori, femeia ca întreg și continuitate…” (Florin Tamba)

Florin Tamba este membru al Uniunii Artiștilor Plastici filiala Cluj-Bistrița.

Simpozioane

2012 – Tabăra de creație FringeStone Mănăstirea Muntele Rece din comuna Măguri-Răcătău, sculptură în piatră

2012 – Tabăra de sculptură Arsenal Park, Orăștie

Expoziții

2021 – “Wardrobe”, Expoziție personală, Institut Francais Cluj

2021 – Salonul de 1 Decembrie Organizat de Filiala Alba a U.A.P.R., Alba Iulia

2021 – Expoziție de sculptură în cadrul evenimentului Napoca Avenue Record Park, Cluj-Napoca, Cluj

2016 – „Corpus”, Expoziție colectivă Galeria 45, Cluj-Napoca

2015 – “Vârsta de Bronz” Muzeul de Artă, Cluj-Napoca

2014 – “Se întâmplă acum!” Expoziție de sculptură și instalație, B-dul Eroilor, Cluj-Napoca

2013 – „Loading Boema 5%” Casa Boema, Cluj-Napoca

2013 – Vârsta de Bronz Muzeul de Artă, Cluj-Napoca

2012 – „I think I can, I think I can” Galeria Casa Matei, Cluj-Napoca, Cluj

2011 – Vârsta de Bronz Muzeul de Artă, Cluj-Napoca, Cluj

Vernisajul expoziției de sculptură INWARD se desfășoară cu sprijinul partenerilor Restaurant Rod Cluj-Napoca și Asociaţia „Grigore Moisil” Bistrița.