RAD Art Fair, singurul eveniment care oferă un spațiu comun pentru înțelegerea diversității și amplorii scenei de artă contemporană din România, are loc la București în perioada 4-7 mai, la Complexul Hotelier CARO

Târgul de artă contemporană RAD Art Fair va reuni sub aceeași umbrelă 20 de galerii de artă contemporană din București, Cluj, Timișoara și Chișinău. Prezentări individuale sau de grup, instalații colaborative și un parc de sculpturi se vor întinde într-un spațiu expozițional de 5000 m2. În cele 4 zile dedicate evenimentului, participanții vor aduce în fața publicului larg o selecție unică de lucrări și medii artistice, de la cei mai relevanți artiști contemporani, până la cei mai iubiți artiști istorici din România.

Inițiativa mult așteptată este menită să consolideze nucleul scenei artistice din România, oferind vizibilitate artiștilor, galeriilor și producătorilor săi culturali și construind o bază pentru creșterea unei piețe de artă sănătoase la nivel național. 

Programul RAD Art Fair:

JOI, 4 mai 

13.00 Welcome Champagne Brunch | Presă + VIP

14.00 Acces VIP

18.00 – 21.00 Vernisaj (cu invitație)

VINERI – SÂMBĂTĂ, 5-6 mai

12.00 – 13.00 Acces VIP

13.00 – 20.00 Acces general

DUMINICĂ, 7 mai

12.00 – 19.00 Acces general

Participanți: 

Atelier 35 (București)

Biju (Cluj)

Cazul 101 (București)

Diptych (București)

Gaep (București)

H’art (București)

Jecza (Timișoara)

Lutnița (Chișinău)

Matca (Cluj)

Mobius (București)

Plan B (Cluj, Berlin)

Pogo (București)

Galeria Posibilā (București)

Sabot (Cluj)

/SAC (București)

Sandwich (București)

Sector 1 (București)

Suprainfinit (București)

Catinca Tabacaru (București, Harare)

Viewing Room 17 (Cluj)

Totodată, RAD a pregătit și un robust program colateral:

* Prezentări și Dezbateri susținute de profesioniști ai scenei de artă internaționale și colecționari și desfășurate în lounge-ul BMW; 

* Sculpture Park cu o selecție curatoriată de lucrări în aer liber realizate atât de artiști emergenți, cât și recunoscuți pe plan internațional; 

* Simpozion Curatorial cu intrare liberă realizat în colaborare cu EUNIC (British Council of Romania, Goethe Institut Bukarest, Institute Français, Austrian Institute) ce va fi transmis și online;

* Activități Sociale precum vizite ale unor importante colecții private din București, un Tur al Galeriilor din București și un DJ Party cu acces gratuit pentru public.

RAD Art Fair, creat la inițiativa directoarelor Artistice Catinca Tabacaru și Daniela Palimariu, este organizat în mod colaborativ de Asociația RAD prin galeriile de artă Cazul 101, Jecza, Mobius, Posibilă, /SAC, Sandwich, Sector 1, Suprainfinit și Catinca Tabacaru. 

Asociația RAD este compusă din galerii de artă de top din România, reunind o nouă generație de galeriști, colecționari, curatori, și susținători ai scenei naționale de artă contemporană. 

Partenerii principali ai evenimentului sunt Hotel Caro, Bogart și BMW. Evenimentul este susținut de EUNIC și Policolor. Mai mulți parteneri vor fi anunțați în perioada următoare. 

SAVE THE DATE & FOLLOW RAD pentru a fi la curent cu ultimele detalii!

RAD ART FAIR

4-7 MAI, 2023

Hotel Caro – Spațiul Fabrica

Str. Barbu Văcărescu 164A, București