Avem deosebita plăcere de a vă anunța deschiderea sezonului de expoziții de la Galeria Jecza și Fundatia Triade, miercuri, 15 februarie, începând cu ora 19:00.
Pentru următoarele două luni, vă propunem să vizitați trei expoziții de excepție ce fac parte din / susțin programul oficial de deschidere al Capitalei Culturale Europene – Timisoara 2023 și vor fi deschise tot weekendul 17 – 19 februarie, între orele 11:00 și 19:00. Ulterior, programul de vizitare este de marți până sâmbătă între orele 11:00 și 19:00 sau cu rezervare online, în orice altă zi, prin anunț telefonic prealabil.
Vă invităm pe 15 februarie începând cu ora 19 la vernisajul expoziției Ritzi Jacobi și Peter Jacobi – Texturile memoriei. Cinci decenii de creație, curatoriată de Thomas Hirsch
Expoziția readuce în conștiința publicului un moment remarcabil al avangardei internaționale din anii 1970. Lucrările celor doi artiști, semnate inițial ca duo, s-au bucurat de primirea elogioasă din partea criticii ce semnalează caracterul elementar al artei lor bazată pe recursul la materialele naturale. Expoziția reprezintă un mod de recuperare a unor artiști originari din România, a căror traseu artistic marchează momente valoroase în istoria artei recente.
Curator: Thomas Hirsch
În colaborare cu Galeria Volker Diehl din Berlin.
Ciclul „Semnele zidului” (1985-1989), expus pentru prima oară public, este mărturia deopotrivă artistică și umană a unui timp istoric căruia pictorul Ioan Aurel Mureșan i-a captat pulsația deznădăjduită, până în pragul căderii regimului comunist.
Lucrările artistului optzecist explorează pictura din unghiul materist al unui neo-expresionism marcat de fervoare sălbatecă și de forța unui gestualism sumbru. Pictura exprimă conștiința unei consubstanțialități cu universul primar, a unei identificări între energiile vitale ale cosmosului și un eu ardent care se exprimă prin culoare, materie brută și o maximă libertate de tratare a figurativului.
Curator: Andrei Jecza
Artistă aparținând generațional anilor 70, pe când în Timișoara se explora zona experimentală, Klara Jecza propune în practica sa artistică recuperarea elementarului și esențializării, prin recursul la rigoarea elementelor geometrice simple, a stilizării și a formelor organice reduse. Compozițiile sale, având un puternic caracter monumental, impresionează prin simplitate și claritate.
Curator: Sorina Jecza
Program
Marți – sâmbătă 11:00 – 19:00, duminică & luni, pe bază de programare +40 722 666 445
Recent Comments