Universitatea Națională de Arte „George Enescu” – Institutul de Cercetare Multidisciplinară în Artă
vă invită la deschiderea expoziției cu caracter documentar „Ecouri europene în istoria educației artistice ieșene”
Miercuri, 14 decembrie 2022, ora 14:00
Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași
Galeria Universitas, Casa Balș (Str. Cuza Vodă nr. 29)
Curator: Cristian Nae

Miercuri, 14 decembrie 2022, ora 14:00, la Galeria Universitas (Casa Balș) a Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, va avea loc dechiderea expoziției cu caracter documentar intitulată „Ecouri europene în istoria educației artistice ieșene”, proiect conceput cu sprijinul Rectoratului și a Institutului de cercetare multidisciplinară în artă (ICMA) din UNAGE.  

Inițiativa dorește să atribuie spațiului primului etaj din clădirea istorică ce găzduiește, de asemenea, Rectoratul UNAGE din Iași (str. Cuza Vodă nr.29), o dimensiune informativă și de reprezentativitate instituțională, oferind publicului ocazional sau recurent o privire de ansamblu asupra istoriei, tradiției și culturii Universității de Arte ieșene. Aceasta este valorificată într-o expoziție permanentă cu caracter documentar, o pledoarie pentru cei peste 160 de ani de tradiție asociată învățământului artistic universitar din Iași. Proiectul multimedial prezintă o selecție a personalităților și momentelor istorice relevante pentru istoria UNAGE, expuse cronologic, aferente domeniilor muzicii, teatrului și artelor vizuale, selecție ce pune într-o relație sincronică istoria invățământului ieșean cu valorile artistice europene.  

Echipa de implementare a proiectului a fost realizată din cercetători, doctoranzi, cadre didactice și personal didactic auxiliar din cadrul UNAGE Iași: Matei Bejenaru, Andrei Botnaru, George Cernat, Andrei Cozlac, Lavinia German, Florin Grigoraș, Octavian Jighirgiu, Sarah Muscalu, Cristian Nae, Oana Nae, Adriana Neica, Dalia Rusu-Persic, Daniel Sofron, Mirela Ștefănescu.
Director proiect: Cătălin Soreanu.
Mai multe informații pot fi consultate pe website-ul proiectului https://muzeu.arteiasi.ro.

Susține activitatea Modernism.RO printr-o donație.