An Agent, A Foundling
Solo show Larisa Crunțeanu
Curated by Cristina Stoenescu


Opening: Thursday, November 10th, 6.30PM
Exhibition: November 10th – December 22nd 2022


10 & zero uno
Santa Croce 270/D, Campiello Lavadori de Lana, 30135 Venice, Italy

Dragi prieteni, vă invităm joi, 10 noiembrie, de la ora 18:30 la vernisajul ”An Agent, A Foundling”. Expoziția personală a artistei Larisa Crunțeanu este găzduită de spațiul de artă 10 & zero uno din Veneția.

Solo show-ul  ”An Agent, A Foundling” explorează conceptul de identitate pornind de la mecanismul creării unui personaj.  Larisa Crunțeanu lucrează de obicei cu tehnici mixte, de la artă textilă, la video sau performance, urmărind modul în care realitatea există în mai multe nuanțe și versiuni, evadând dintr-o logică axiomatică de experiențe liniare. Cu cât mediul digital devine din ce în ce mai prezent în viețile noastre de zi cu zi, cu atât devine mai evidentă această fracturare a lumii din jurul nostru. Urmărind acest fir, Larisa Crunțeanu se întreabă dacă nu cumva noi și cei din jurul nostru am trăit în tot acest timp într-un univers virtual, construit din ficțiuni subiective, și cum s-au format acestea?” – extras din textul curatorial de Cristina Stoenescu

Larisa Crunțeanu a studiat Jurnalism și Fotografie și Imagine Dinamică, iar în 2021 și-a susținut lucrarea de doctorat la Universitatea de Artă din București. Artista lucrează cu video și performance, la intersecţia dintre cercetare și explorare, adeseori în cadrul unor proiecte colaborative, creând contexte pentru dezvoltarea unor noi practici artistice. Lucrările sale au făcut parte din expoziţii importante precum expoziția sa personală „Do It By Heart” la Muzeul Naţional de Artă Contemporană, expoziții de grup și personale la Muzeul Național de Artă Contemporană, Biennale Matter of Art Prague, Kunsthalle Osnabrück, la SAVVY Contemporary Berlin, Zacheta Project Room Varșovia, RKI Berlin, Museu de Arte Brasieira – MAB FAAP, São Paulo. 

Expoziția face parte din proiectul AAAF realizat de Copia Originală în parteneriat cu Galeria Anca Poterașu și Dispozitiv Books din București. 

Proiectul este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția AFCN. AFCN nu este responsabilă nici pentru conținutul proiectului și nici pentru modul în care rezultatele proiectului pot fi utilizate. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.