Vă invităm la vernisajul expoziției Megan Dominescu, în prezența curatoarei Linda Peitz, miercuri, 12 Octombrie, de la ora 18.00 la galerie, în strada Popa Soare 26, București.

În noua sa expoziție personală de la Galeria Anca Poterașu, Megan Dominescu a creat un univers din viitor în care animalele preiau controlul. Într-o conversație cu curatoarea Linda Peitz, artista vorbește despre sursele sale de inspirație, despre atașamentul față de personajele pe care le creează și despre necesitatea unui ritm mai puțin alert de viață și de lucru.

Fragment din conversația dintre Megan și Linda:
Linda Peitz: IUn câine care plimbă un om în lesă, melci uriași care o ronțăie pe regină, un cult care venerează producția industrială de lapte. În noile tale lucrări, relațiile de putere dintre oameni și animale par să se fisureze. Cine controlează pe cine?
Megan Dominescu: Toate lucrările mele se petrec în viitor. Cred că acest lucru are legătură cu faptul că în lumea noastră actuală, lanțul alimentar a devenit din ce în ce mai încurcat și provoacă o mulțime de probleme, de mediu și sociale. Astfel, în acest nou scenariu, lucrurile sunt dezechilibrate: aproape toți oamenii sunt pe cale de dispariție, asemenea animalelor pe care le-au exterminat. Mamiferele mai mari care au supraviețuit, cum ar fi câinii și vacile, au preluat conducerea. Întotdeauna am știut că sunt inteligente, dar nu am reușit niciodată să comunicăm cu ele. În acest univers paralel pe care l-am creat, oamenii au din ce în ce mai puțin control, deoarece și-au distrus propriile sisteme de supraviețuire de-a lungul timpului. Animalele rămase s-au adaptat mult mai repede noului ecosistem și acum dețin puterea. În ciuda tuturor cunoștințelor lor, oamenii au început să venereze animalele pe care le consideraseră inițial neimportante. De aceea, o mulțime de lucruri au devenit ilegale, cum ar fi consumul de carne.