Vă invităm joi, 6 octombrie, de la ora 18:00 la UNAgaleria (Str. Băiculești 29 – Combinatul Fondului Plastic) la deschiderea expoziției STARt”

[06-20.10.2022]

Expunerea nu aduce în prim plan, așa cum ne-am aștepta, lucrări specifice artei murale, ci prezintă lucrări din sfera de interes a cercetărilor artistice personale a fiecarui expozant. De altfel, la clasa condusă de mine, începand cu  anul II al primului ciclu de studii, la temele de desen și culoare, studenții sunt girați cu toată libertatea în a-și alege și construi propriul stil artistic bazat pe afinitațile  fiecaruia.

În opinia noastră, acest lucru scurtează drumul spre găsirea unei direcții vizuale originale, generând de la caz la caz, soluții vizuale inedite, originale, bine ramforsate  din punct de vedere  conceptual, estetic, cât si tehnic.

Așa cum o reliefează și titlul, expoziția este un start in artă, început de tinerii studenți, ce debutează, de acestă dată în grup și care în timp vor confirma (sau nu), continuitatea demersului personal în fața consumatorului de artă. Nu este o cursă ușoară. Ea este presarată cu multe obstacole, care îi va pune la încercare în multe moduri, dar care, pot fi depașite prin talent, muncă, seriozitate, tenacitate, consecvență, puțin noroc și multă pasiune pentru profesiunea de artist. 

La STARt, în acest an s-au aliniat urmatorii participanți: Ali Emel-Guneș, Cristina Bejan, Alin-Georgian Bădan, Andeea-Monica Enache, Adelaida-Elena Iancu, Maria C. Iosub, Ana-Maria Lemnaru, Rareș-Andrei Manolescu, Maria-Elisabeta Negoița, Radu-Nicolae Paraschiv, Luca Paulescu, Maria-Alexandra Sîrbu, Daria-Andreea Șotrea, Silviu-Constantin Tudorof, Crina-Andreea Tudose, Rozalia Vețeleanu.

Profesori coordonatori: prof. univ. dr. habil Cosmin Paulescu si lector univ. dr. Liviu Epuraș

UNAgaleria

Combinatul Fondului Plastic
Str. Băiculești nr.29, sector 1
București