Miercuri, 7 septembrie 2022, pe simezele Iulius Mall Iași va fi deschisă o expoziţie ce cuprinde lucrări de pictură semnate de patru artiste ieșence: Diana Ivanov, Luminița Iconomu, Mihaela Crăciun și Loredana Mititiuc.

Expoziția aduce în dialog lucrări care se sprijină în primul rând pe o anumită simbolistică, unificând tot ceea ce înseamnă existența și statutul femeii de acum, construit pe pânze, culori și făgăduințe. Proiectul „Color Mix Club propune să faciliteze interacțiunea mijloacelor de expresie, prezentând o echipă bazată pe interactivitate, creativitate și colaborare.

„Expoziția „Color Mix Club” este un concept de grup, bazat pe evoluție, schimbare și transcendere, este un proiect izvorât din dorința de împlinire prin frumos, dintr-o tendință firească de a accesa creativitatea nativă în spirală, într-o viziune mereu nouă, împlinitoare, mereu din alt punct și este o uniune în concept de personalități diferite ca structură, viziune, mod de lucru, studii și mod de viață, iar centrul de cristalizare care aduce cele patru puncte cardinale într-o unitate este reprezentat de Principiul Feminin și Creativitatea specifică acestuia.

În acest sens, expoziția dorește să exprime cu o voce mai puternică, a unui grup de artiste, sensibilitatea specifică feminității, veselia, curiozitatea, misterul și profunzimea gândurilor exprimate prin diversitatea cromatică, atât a temelor abordate, cât și a tehnicilor de pictură folosite în lucrările prezentate de acestea.

Proiectul „Color Mix Club” spune povestea femeii creative, pentru care ocupația de zi cu zi nu este suficientă. Pentru ea viața este un prilej de bucurie, de experimentare, de a gândi, de a simți și de a crea în afara cutiei și este provocarea de a fi ea însăși” (Diana Ivanov, inițiatoarea proiectului).

Prin excelență feminin, universul pictural al plasticienelor este exprimat pe pânzele pe care apar confesiunile visurilor unor femei frumoase, puternice și talentate pe care le prezentăm:

Diana Ivanov, artist plastic, membru al Uniunii Artiștilor Plastici – Filiala Iași, jurist, profesor de arte vizuale, cunoscută în domeniul educațional prin proiectele realizate în școlile ieșene sau la Centrul de cursuri- “Doamna de Pictură.”

Luminita Iconomu – artist plastic și biolog, iubitoare de artă, frumos și natură, într-o continuă evoluție și transformare, cu numeroase activități artistice și care debutează în spațiul expozițional cu ocazia acestui proiect.

Mihaela Crăciun – artist plastic, cadru medical, absolventă a Școlii Populare de Artă „Titel Popovici”, studentă în anul II la Facultatea de Artă și Design „George Enescu” Iași, cu o activitate deja notabilă în spațiul artistic ieșean.

Loredana Mititiuc – artist plastic și ecolog, iubitoare de frumos și natură, cu un simț estetic deosebit și care și-a descoperit pasiunea pentru pictură într-un moment când viața a condus-o către aceasta și care a debutat de curând în spațiul expozițional.

În întregul format, expoziția „Color Mix Club” ne împărtășește bucuria și sensul pe care culorile și frumosul pot să îl ofere vieții și ne îndeamnă la o trăire mai înaltă, mai autentică, plină de forță și energie, așa cum o exprimă cele patru artiste.

Expoziția poate fi vizitată zilnic până pe data de 1 octombrie 2022, între orele 10.00 – 22.00. Intrarea liberă!

Vă așteptăm cu drag!

Coordonator de eveniment, profesor Carmen Sîrbu