În luna septembrie, #PolarRainbow, lucrarea artistului leton-britanic Kristaps Ancāns se va înălța peste Piața Constituției din București, România.

Întinzându-se pe meridianul 26E de la Polul Nord la Polul Sud, acest dublu curcubeu virtual aduce bucurie și inspirație precum și simbolizează solidaritatea cu organizațiile pentru drepturile omului și comunitățile LGBTQIA+ din întreaga lume.

Vă invităm vineri, 2 septembrie de la ora 18:00 la Goethe-Institut București pentru o discuție cu artistul, curatoarea proiectului, Corina L. Apostol și membrii Asociației ACCEPT.

Inspirată de descoperirea că curcubeele nu există la Polul Nord sau Sud și în căutarea unor noi modalități de a crea conexiuni în spațiu și timp, opera de artă virtuală a lui Ancāns este de asemenea influențată de „Lanțul Baltic al Libertății” din 1989, când aproximativ două milioane de oameni din Estonia, Letonia și Lituania și-au unit mâinile pentru a forma un lanț uman. O demonstrație politică pașnică, lanțul s-a întins pe 692 km peste granițele țărilor respective în timpul dizolvării Uniunii Sovietice.

După expoziția de o lună din septembrie, lucrarea AR va continua să se roteasca pe tot globul, depășind granițele pentru a interveni în regiunile în care drepturile omului sunt în pericol.
Cât timp este aici, începând cu 1 septembrie, puteți captura acest curcubeu dublu rar pe dispozitivele dvs. IOS sau Android cu aplicația „Polar Rainbow” și puteți publica o „carte poștală digitală” pe rețelele sociale folosind hashtag-ul #PolarRainbow.