Se lansează proiectul INTERVAL într-un eveniment special, cu invitații Matei Bejenaru și Iosif Király

Practici foto-video în România. Educaţie și Tendinţe

Proiectul INTERVAL, realizat de asociația SLOW-SYNC PH se lansează vineri, 3 septembrie, ora 18:00, la Switch Lab, cu primul eveniment din seria DIALOGURI. „Practici foto-video în România. Educație și Tendințe” îi are ca invitați pe artiștii Matei Bejenaru și Iosif Király, iar discuția va fi moderată de teoreticiana și curatoarea Raluca Oancea.

Pornind de la apariția departamentelor de profil în cadrul universităților artistice și de la contextul în care acestea s-au dezvoltat, vom urmări evoluțiile practicii artistice foto-video în România și impactul educației instituționale asupra acestora.

Vor fi abordate astfel mai multe teme de interes: prin ce etape au trecut departamentele foto-video și încotro se îndreaptă, cum erau văzute la înființare de către membrii acestora și cum sunt văzute acum; fotografia și imaginea dinamică în arta contemporană și în lumea contemporană, implicații ale rețelelor sociale; fotografia ca meserie și ca una dintre industriile creative; ce șanse de supraviețuire prin fotografie sau videografie au absolvenții acestor departamente?

„INTERVAL” este un proiect al asociației SLOW-SYNC PH și reprezintă un program axat pe practici artistice fotografice și time-based media în România, cu activități concentrate în jurul spațiului CAV Multimedia de pe strada Biserica Enei.

Demersul urmărește realizarea de expoziții, ateliere și generarea de discuții asupra parcursului și curentelor de gândire specifice reprezentanților locali ai acestor forme artă.

Partener: SwitchLab

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul „INTERVAL” este un proiect co-finanțat de AFCN și nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite.

Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.