d. fleiss & east west artists Simpozion International de Arta Contemporana Maison 146 – Editia a 22-a-TRANSILVANIA ROMANIA 2022
2- 12 August 2022

Curator: Dorothea Fleiss

Organizatori:

DFEWA e. V (D. Fleiss and East West Artists e. V Proffesional Artists Association Dresden Germany )

Asociatia – Dorothea Fleiss & East West Artists Romania

Scopul asociațiilor DFEWA este de a stabili o bază de lucru pentru cooperarea dintre artiștii din țările din est și vest și să încurajeze și să îmbunătățească schimburile culturale și artistice între artiști remarcabili din medii diferite.

www.dfewa.blogspot.com

22nd – d. fleiss & east west artists Symposia and Artists Residency

Maison 146 – TRANSILIVANIA ROMANIA 2022
2- 12 August 2022
Curator:
Dorothea Fleiss

Artists:

Adrian Golban, Canada / Romania

Adrian VERTIC, Romania

Andreia CISMASIU, Romania

Balazs BAROTI, Romania

Bernard Naghi, Romania

Corina SAVIAN, Romania

Crenguta MACARIE, Romania

Csaba LAZIN, Romania

Dorothea FLEISS, Germany

Dragos GEORGESCU, Romania

Eva GEROCS, Hungary

Giuseppe SRANO SPITU, Italy / Spain

Horia TRANC, Romania

Jutong Ji, China

Lampu KASANHOH, Thailand

Lang Ezter, Hungary

Linhong Zhao, Austria

Maria GLIGA, Romania

Mate RAINER, Hungary

KLOTZ Miklos, Hungary

Mirela TRAISTARU, Romania

Padusang Kochsomrong, Thailand

Paula PUSCAS, Romania

Torino BOCANICIU, Romania

Vasile POP NEGRESTEANU, Romania

Vasile TOLAN, Romania

Vioara BARA, Romania

Virginia Piscorean, Romania

Zoltan LENDVAI, Romania

SIMAY Zolt, Romania

Student:

Roland Robert RITLI, Romania

Arthistorian: Adina Scutelnicu

COLABORATORS / PARTNERS: ■Babi Bus ■ Mircea Piscorean ■ Tiberius Fleiss ■[i] Dorothea Fleiss este o artistă vizuală, care crede de-a lungul vieții în colaborarea artistică între toate artele. Lucrările ei, care includ picturi, instalații, lucrări pe hârtie și artă de carte au fost expuse în peste 60 de expoziții personale și în 190 de expoziții de grup în Europa, Australia, Asia, SUA, America de Sud, Canada, Africa din 1996. A obținut doctoratul la UNArte (Universitatea Națională de Arte) București. Titlul tezei: Jurnalul artistului. Carte-obiect. Materia și mnemonicul subiectiv. În calitate de artistă, a participat la Bienala Incheon Women Artists din Coreea de Sud, Bienala DakÁrt Senegal, Bienala Cuenca Ecuador, Bienala Cairo, a XI-a Bienala Guadalupe Mexic și Bienala 3000 din San Paulo.

Ea este fondatorul și directorul Asociației Artiștilor DFEWA, cu sediul în Dresda, Germania. Scopul asociației este de a stabili o bază de lucru pentru cooperarea dintre artiștii din țările de est și vest și de a încuraja și îmbunătăți schimburile culturale și artistice între artiști remarcabili din medii diferite. Ea este, de asemenea, curatoarea rezidențelor de două săptămâni ale DFEWA la Carei; Ardud; Turda- România, Mallnitz- Austria, Marrakech- Maroc, Valparaiso- Chile, New York City- SUA, Budapesta; Nograd- Ungaria, Stuttgart; Dresda- Germania, Paraza; Lyon -Franţa, Totovo Selo- Serbia, Qinhuangdao; Heze; Harbin- China, Zhutian- Taiwan, Ching Mai- Thailanda. În plus, ea este curatorul EIBAB – European International Book Art Biennale.

Este membră a IAA (Asociația Internațională de Arte) UNESCO, Paris, Franța, „DFEWA”. (Asociația Artiștilor) Stuttgart, Germania, Künstlerbund (Asociația Artiștilor Germani) Dresda e. V., BKK Germania

www.dorothea-fleiss.eu