Galeria Rotenberg – Uzunov şi Asociaţia Culturală pentru Sprijinirea Artelor Frumoase, cu mare plăcere vă invită joi09 iunie 2022 la ora 19:30, la deschiderea expoziţiei “ARTMONKEY”semnată Valera Hrishanin. 

 
“Mă numesc Valera Hrishanin, porecla mea este ArtMonkey, probabil pentru că m-am născut în Anul Maimuței. Mi-a plăcut să joc baschet și visam să devin un sportiv celebru și un jucător de baschet celebru, dar destinul s-a încăpăţânat să-mi refuze acest vis. Am fost diagnosticat cu o boală neurologică, care m-a ţinut departe de orice activitate sportivă. Am trăit în depresie până când, tot destinul m-a făcut să visez. Am început din greșeală să desenez şi-am observat că inspiraţia şi mâna au devenit, treptat, mântuirea mea și un nou sens al vieții.
Am reușit să-mi trimit lucrările de artă din Ucraina în România, așa că îmi voi putea deschide expoziția personală, dar principalele lucrări vor fi cele pe care le-am creat pe foi dintr-o carte veche, când trăiam într-un hotel din București”.
Aceasta este, pe scurt, în cuvintele mele dar trăirile lui, povestea lui Valera Hrishanin – ARTMONKEY. Dar povestea lui pe paginile de hârtie rupte din cărţi sau pe pânză, spune mult mai mult. Poartă în ea un vis de pace şi trădează nostalgia după o lume care astăzi nu mai există…
După ce a traversat greu, distanţa dintre o pandemie depresivă şi un război devastator, toată furia pe care o resimte sufletul său o revarsă în desene. Linii groase, apăsate, converg în câteva portrete: o femeie în culorile Ucrainei, o serie de patru tinere, în tușe negre, brăzdate de altele roșii – femeile agresate. Toate pe file rupte dintr-o carte şi lipite între ele cu scotch! Atât i-a lăsat războiul la îndemână să se exprime!
 
Text curator: Adina Rențea

Președinte ASAF

Expoziția este deschisă în perioada  09 iunie – 23 iunie  2022, de luni-vineri între orele 14:30- 19:30, și sâmbătă- duminică între 12:00-17:00. 

Link-ul expoziției: https://fb.me/e/2sDoKNACV 

Rotenberg-Uzunov Art Gallery

str. Constantin Esarcu, nr.1,

București 010291