Expoziția „SERAFIMI”, ARTOTECA Bibliotecii Metropolitane București

FLORIAN  MIHĂILESCU & NICU DUMITRESCU 

Biblioteca Metropolitană București găzduiește începând cu data de 09 iunie 2022, la Artoteca, expoziția artiștilor plastici Florian Mihăilescu și Nicu Dumitrescu, ambi membri ai Filialei de Artă Plastică Religioasă și Restaurare a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Expoziția este curatoriată de doamna Carmen Olteanu și de reputatul critic de artă Radu George Serafim. Cuvântul de deschidere va fi susținut de criticul de artă dr. Marius Tița.

Expoziția „Serafimi” se dorește a fi un frumos dialog între doi artiști prieteni cu preocupări comune, ce aduce în atenția publicului iubitor de artă căutările lor spirituale prin mijloace de transpunere plastică diferite.

„Serafimi” este o altfel de expoziție, surprinzătoare atât prin tematica ei, cât și prin abordarea celor doi autori, care este adaptată cerințelor contemporane ale artei românești.

Florian Mihăilescu expune pe simeze o pleiadă de îngeri în lucrări de grafică și pictură, coborâți din trăirile cele mai profunde ale autorului prin rafinate caligrafii și transparențe.