Deschiderea The H Gallery este realizată prin intermediul expoziției “Semnal vs. Zgomot”, un solo show de Lucian Hrisav (n. 1994) în colaborare cu H’art Gallery.

The H Gallery este un spațiu nou, cu un plan de expunere dinamic, pus la punct prin colaborări cu galerii locale şi internaționale. Scopul este formarea unui precedent în cadrul scenei artistice din România, în care ideile de inovație și diversitate creativă ocupă un loc principal.

”…Observăm o asumare clară a unor date contemporane care ne-au artificializat și mai tare viața și experiența imaginii. Lucian face în continuare pictură pe pînză în cheie old school. Dar mijloacele și abordarea țin cont de noua lume a digitalului. Folosește spray și nu pensula și e extrem de conștient că lucrările vor fi văzute/prezentate pe mijloace digitale. Cu toate acestea reușește să umanizeze efectul pictural, imaginile blurate sunt o prezentare foarte directă a felului cum amintirile se produc. Cu toții știm că o amintire prea clară nu are și putere sentimentală. Pe măsură ce evocarea ne doare mai tare, ea se înfășoară într-o ceață difuză, un blur care potențează nostalgia. Acest efect se hrănește din aceeași idee că descrierea exhaustivă a unui fenomen nu face decît să-l anihileze. Or în artă miza este să prezinți prin vizual o realitate a sufletului. Asta e ținta expoziției de față, să prezinți imaginea sușă, acea apariție care face tranziția de la zgomot la semnal. E imaginea vieții, a bolboroselii ei neclare dar vii. Suntem noi pe dinăuntru văzuți din afară.”
Text Dan Popescu