Evenimentul: Noaptea Muzeelor 2022: „Noaptea grădinilor misterioase”

Locația: Muzeul de Artă Brașov, Bulevardul Eroilor 21
Data: 14 mai 2022, 18.00 – 24.00 (23.30 ultima intrare)
Performance live Alina Tofan: 20.00 – 22.00
Acces: Gratuit

Sâmbătă, 14 mai 2022, sărbătorim împreună Noaptea Muzeelor prin artă contemporană și o vizită de noapte în expoziția de bază a Muzeului de Artă Brașov!

Imediat după vernisarea din 13 mai a noii expoziții temporare, veți avea ocazia să participați la un alt eveniment remarcabil care intensifică experiența senzorială: pornind de picturile în ulei din expoziția „Grădini misterioase” a artistului Vadim Crețu, reprezentând grădini sălbatice luxuriante, artista Alina Tofan a pregătit pentru vizitatorii muzeului eco-performance-ul „Texturi vegetale” cu proiecții audio-video.

Având natura ca inspirație, cei doi artiști ne scot din mediul urban și fiecare dintre ei ne dezvăluie natura neîmblânzită prin intermediul creației personale.

Vadim CREȚU aduce în spațiul muzeului numeroase colțuri și scene inspirate din natură, imaginară sau observată, cu un foliaj bogat, flori, plante și elemente cvasi-abstracte, păsări și, rareori, prezențe umane pline de subtilitate. În acest spațiu omul este un simplu vizitator, efemer și fără putere de decizie în fața naturii sălbatice, păstrătoare de mistere de nepătruns.
În „Noaptea grădinilor misterioase” vizitatorii vor avea parte de un spectacol live, un eco-performance realizat de artista Alina TOFAN, absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”, București, cu o vastă experiență în domeniul artelor performative. Artista propune o incursiune ghidată sonoră, vizuală și corporală în „Texturi vegetale”, un performance care tratează relația omului cu mediul său înconjurător și încurajează reflecția asupra acestei conexiuni și ale consecințelor sale.

Vă așteptăm cu drag la muzeu să ne descoperiți misterele!