#ECM  –  Expoziție de Ilustrație

Avem bucuria de a găzdui expoziția de ilustrație EuCuMine a artistei Claudia Feti.

Vernisajul va avea loc vineri, 22 aprilie 2022, de la ora 11:00. Expoziția poate fi vizitată până în 07 mai 2022, de luni până vineri de la 17:00 la 19:00, la sediul nostru din Timișoara, din Piața Unirii nr 6 (Casa cu Lei). Intrarea este liberă!

EuCuMine

„Dacă se spânzură îngerii, /Plouă cu pene în aprilie?” EuCuMine este o expoziție care personifică o lume interioară în care ființa umană este privită ca o stare, ca o emoție ce trece prin timp și se schimbă. De multe ori ne dorim să furăm din timp clipe, momente, trăiri, oameni, ca într-un stop cadru, și să le păstrăm fără cusurul memoriei șchioape. Autoarea a încercat să surprindă, într-un număr de 22 de lucrări principale, un „personaj-self [eu]” care oglindește fragmente de viață din perioada pandemică. O perioadă care a îndemnat nu la voyeurism, în sensul general de a se insinua în viețile altora, ci la introspecție. EuCuMine s-a născut cu doi ani în urmă, mai exact în 22 aprilie 2020, nu întâmplător vernisajul va avea loc pe data de 22 aprilie 2022. Tot ceea ce creăm este o oglindă a noastră, care îmbracă simbolic o lume interioară și devine astfel reverberația clipelor ireversibile.

Nu demult am avut plăcerea să găzduim prima expoziție a Claudiei Feti, o expoziție profesională care marca rezultatul studiilor doctorale în domeniul artelor vizuale. De data aceasta, putem spune că avem ocazia să găzduim tot o primă expoziție, „una de suflet”, după cum o numește chiar ea. Pasiunea pentru ilustrație a descoperit-o la sfârșitul primului an de masterat, de atunci își caută un stil sau o amprentă a ei. Ilustrația a devenit pentru ea un mod de exprimare dinspre real înspre abstract și invers. Uddy’s Art fiind pseudonimul sub care preferă își semneze lucrările. 

Claudia Feti a absolvit specializarea Design din cadrul Facultății de Arte și Design din Timișoara în 2018. În același an s-a înscris la studiile doctorale în cadrul Școlii Doctorale de Artă din cadrul UVT, și a devenit asistent asociat, iar din anul 2021 este asistent de cercetare în cadrul Departamentului de Design și Arte Aplicate. A publicat articole în reviste de artă și a participat la mai multe expoziții de artă naționale și internaționale și a fost membru de organizare în proiecte artistice, din cadrul Facultății de Arte și Design din Timișoara. O mare parte din proiectele personale se regăsesc în aria designului grafic, de la materiale promoționale, la branding, la ilustrație.

Art-Hoc este un spațiu de proiecte artistice aflat în centrul Timișoarei, în care se întâlnesc artiști și iubitori de artă. În 31 octombrie 2019 și-a deschis porțile pentru public ca o alternativă perfectă pentru cei care doresc un loc central în care să creeze sau să expună. Un hub sau un spațiu de artă contemporană în care se desfășoară activități culturale, precum: proiecte expoziționale, lansări de carte, performance, workshopuri. Începând cu anul 2020, creează punți culturale prin colaborări cu alte galerii și spații culturale, pentru a migra arta prin expoziții itinerante și pentru a susține și promova și tinerele talente.