Comunitatea Armânã din România organizeazã la București, în perioada 5-24 mai 2022 expoziția de artă micro-macro-Trans CORDIAL”
VERNISAJ: Joi. 05.05.2022. Ora: 18:00. ARCUB. Centrul Cultural al Municipiului București. Strada Lipscani, nr. 84-90
 
Expun ArtiștiI:

ANCA BOERIU, NICU BATURI, OTILIA MARIA MĂNDESCU CANAVRA, GHEORGHE CARUȚIU,  TITI CEARĂ, CRISTIAN CELEA (PAPU HRISTA), CIOBANU, LENA CONSTANTE, CATALIN D. CONSTANTIN, MARIANA CONSTANTINESCU, DOROTHEA FLEISS, MĂRGĂRITA IUCA, SIMON A. IUCA, DANA MAITEC&STEPHANE MAITEC, OVIDIU MAITEC,SULTANA MAITEC, CONSTANTIN PACEA, FLORICA PACEA, ION PACEA, LUCREȚIA PACEA, DUMITRU PASSIMA, AUGUSTIN IOAN POP, FLORICA PREVENDA, ANCA SZONYI THOMAS, STEFAN SZONYIMIRELA TRĂISTARU, MIHAI TUGEARU, ECATERINA VRANA

Curator: MIRELA TRĂISTARU

micro-macro-Trans CORDIAL

microcomunitar, macrocomunitar, transcomunitar, sunt situații sau poziționari și propuneri în același timp ale sensibilității vizuale în raport cu societatea. 

Cine sunt? De ce aici? De unde vin? Încotro mă îndrept? Cine îmi e alături? De unde vine? De ce am ales așa? 
Alegeri…Întotdeauana este despre alegeri. Identitate. Continuitate. Conștiintă. Apartenență. 
Cât de sus trebuie să îmi întind aripile ca să văd? Ca să ma văd…

cine– î
nlocuiește, în propoziții interogative, numele subiectului așteptat ca răspuns la întrebare 
aici– în acest loc, aproape
loc– aceiași bucată de pamânt, acolo unde se află cineva 
unde– o întrebare directă privind locul desfășurării unei acțiuni, direcția unei mișcări, locul de manifestare a unei stări
încotro– în ce direcție
alături– langă cineva
unde– exprima direcția
alegeri- selecții, preferințe, decizii
identitate– faptul de a fi identic cu sine insuți, coincidența în toate aspectele, asemanare perfectă, relație de egalitate în care intervin anumite variabile, adevărată pentru orice valori ale acestor elemente. 
continuitate– existența fară întrerupere, legatura neîntreruptă
conștiința– sentiment, intuiție pe care ființa umană o are despre propria existență, cunoaștere intuitivă sau reflexivă pe care o are fiecare despre propria existență și despre lucrurile din jurul său.
apartenență– faptul de a ține, de a fi legat de cineva sau de ceva; proprietatea de a fi un element constitutiv al unui ansamblu
a vedea– a avea capacitatea sau posibilitatea de a-și crea imagini vizuale pentru obiecte și fenomene
împreună- a se aduna la un loc, a se uni, a cumula, a îmbina
origini–  punct de plecare pentru formarea unui lucru, a unui fenomen; început, proveniență; izvor, obârșie

Comunitatea Armână din România” organizează “Zilele Culturii Armâne” (ZCA) încă din anul 2005, acesta reprezentând unul dintre evenimentele culturale anuale majore ale asociaţiei. De-a lungul anilor, ZCA a reunit numeroase activităţi, marea majoritate a acestora fiind cu participare internaţională (piese de teatru, expoziţii de artă plastică/fotografie, producţie de scurt film documentar, activitate de cercetare culturală în zona Dobrogei, lansări/prezentări de cărţi/CD-uri, spectacole de muzică/dans/poezie, etc.).

Evenimentul se desfăşoară în parteneriat cu ARCUB

Alţi parteneriModernism, Agenţia de carte, Propagarta, Armânamea Media, Crama Trantu

Activităţile se vor desfasura cu respectarea regulilor de distanţare socială. Deoarece locurile sunt limitate în sala de desfăşurare a evenimentului, vă rugăm să vă înscrieţi la adresa de mail de mai jos.