“Iarna” – expoziția de acuarelă – Lucian Muntean
Seneca Anticafe
10-27 ianuarie 2022
Expoziția e la final, se va închide joi 27 ianuarie. Datorită restricțiilor impuse de pandemie nu am organizat vernisaj și nici workshop. 
Pentru cei care nu ați putut să ajungeți la Seneca AntiCafe vă ofer o galerie cu imagini ale acuarelelor pe care le-am expus. Pe parcurs seria a fost completată cu noi lucrări, pictate recent și adăugate în “atelierul” de acolo.
MulțumescŞtefania Oprina și întregii echipe Seneca Anticafe pentru organizarea acestei expoziții!
M-am bucurat și am fost onorat de întâlnirea cu prieteni dragi, care au fost în vizită și le mulțumesc pentru apreciere!
*
“E o iarnă stranie, cu ceață și vreme apăsătoare…, precum vremurile pe care le trăim… Dar se va schimba, vor veni și altele mai bune!”
*

Despre expoziție:

Lucian Muntean – născut în 1974 la Sighișoara, stabilit în București. Este absolvent al Facultății de Geologie – UBB Cluj. Din 1997 s-a dedicat fotojurnalismului, lucrând la importante ziare naționale, reviste și agenții foto; este membru fondator la Modernism.ro. Ca artist vizual se exprimă în special prin pictură. Are numeroase participări la expoziții personale și de grup, la simpozioane și bienale de artă contemporană din țară și străinătate.

“În anii 1994-1995 am fost angajat la ARTFIL, fabrica de porțelan din Sighișoara, unde am lucrat ca pictor ceramist. Acolo am avut ocazia să experimentez tehnici de pictură minimalistă și am devenit pasionat de arta asiatică. Ulterior am revenit la acest gen în pictura în acuarelă. Lucrările prezentate în această expoziție sunt recente, majoritatea din decembrie 2021, pictate cu cărbune lichid Renesans și cu tuș solid japonez, pe hârtie profesională de acuarelă Lanaquarelle din bumbac 100%, de 300g/m. Această abordare monocromă, în care am folosit exclusiv nuanțe de gri și negru, a fost o provocare în a reda atmosfera de iarnă. Chiciura de pe ciulini, trestiile în zăpadă sau ramurile de salcie în ceața deasă, toate sunt de fapt niște peisaje imaginare. În realitate le-am văzut mai demult, în ierni geroase și cu zăpezi de altă dată, nu ca cea din prezent. Am încercat să redau aerul înghețat cu fulgii spulberați de viscol sau fragilitatea unor plante prinse în zăpadă, acele momente dintre zi și noapte, efemere de altfel.”

Parteneri: Modernism.ro Magazinul Artiștilor

*Acuarelele sunt de vânzare și pot fi achiziționate la finalul expoziției.

Contact: Lucian Muntean Email:[email protected]

https://www.instagram.com/lucianmuntean.ro/

http://www.lucianmuntean.ro/biografie.htm

Seneca Anticafe:https://www.senecanticafe.ro/

Event fb:https://fb.me/e/2kCczhCXr