În perioada 15 aprilie 2021 – 15 ianuarie 2022, la sediul firmei Metropolis din București, a avut loc expoziţia de pictură intitulată “Ferestre în Timp”, a artistului vizual Manuell Mănăstireanu.

Manuell Mănăstireanu (n. 1973) este absolvent al Facultăţii de Arte Plastice, Decorative şi Design Iaşi, clasa prof. Dan Hatmanu, secția pictură (1999).

Membru al Uniunii Artiştilor Plastici din anul 2001, filiala Iași, artistul a participat, începând cu anul 1997, la expoziții personale (12 la număr) și de grup ( 20 la număr). A obținut în 2010 premiul Editurii ,, Geea” – ,,Teiul de Argint” la Botoșani, iar în 2014 a obținut premiul ,, Pictor al Cetății Iașilor”, acordat de primăria Iași.

A expus in 2014 la Palatul Parlamentului, sala Constantin Brancusi, din Bucuresti, expozitia personala” Lumina Tacerii”. Expune la Berlin în cadrul expoziției colective din Langmayer, Germania – ,,La Gare de l’Art în 2016.

La 1 Decembrie 2018 primește cu ocazia aniversării împlinirii a 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri, Diploma de Excelență Centenarul Marii Uniri ( 1918-2018), din partea Primăriei Municipiului Iași. În luna mai, 2018 aduce pentru prima dată pe simezele Casei de Cultură Belgo-Română din Bruxelles, proiectul expozițional Oglinzile Tăcerii, proiect consacrat Centenarului intrării în Primul Război Mondial a Regatului României, continuând în luna noiembrie, 2018, la Palatul Culturii din Iași. În luna noiembrie 2019, expozița a avut loc la Galeria Calpe din Timișoara, urmând în luna ianuarie la Elite Art Gallery din București.

Lucrările semnate de Manuell Mănăstireanu oferă privitorului o cale către procesele inconștiente ale individului ce corespund oglinzilor sparte dinlăuntrul nostru, după cum însuși artistul afirmă.

Atunci când privim lucrările sale, vedem dincolo de elementele reprezentate, întrucât acestea capătă valențe diferite în contextul interpretării. Fie că vorbim de un portret sau un peisaj, Manuell Mănăstireanu pune în contrapoziție realul cu semnificația pe care acesta o dă imaginii pictate, asemenea unei ferestre deschise spre o dimensiune imperceptibilă. (Felicia Acsinte)