Universitatea de Vest din Timișoara

Facultatea de Arte și Design

și Centrul de Cercetare și Creație în Artele Decorative și Design

vă invită să vizitați

Bienala Internațională de Colaj – Collage Obsession Timișoara 2021

Începând cu data de 25 noiembrie 2021

Site-ul desfășurării acestei ediții https://arte-fact.uvt.ro/

Prima ediție a Bienalei Internaționale de Colaj – Collage Obsession, a propus artiștilor, pasionați de arta colajului, o temă incitantă, care aduce, în galeria online ArteFact, jocul cu diverse elemente care ne ancorează prin substrat în realitatea imediată.

Expoziția conține o sută treizeci de lucrări, din treisprezece țări, optzeci și șase de artiști. Toate aceste cifre contabilizează doar dimensiunea acestei ediții, conținutul fiind cu adevărat dublat de diversitatea expresiei și profunzimea conceptului.

Selectarea, decuparea, asocierea, colectarea, organizarea, suprapunerea și, în final, reconstruirea unei imagini unice este în cele din urmă un mod de a privi lumea contemporană. Artiștii citesc cotidianul și îl interpretează. Colajul a invadat scena artistică și a devenit parte din viața de zi cu zi pentru că acest proces de compunere ține cont de gest și ne plasează în câmpul acțiunii. Îl putem vedea astfel ca pe un gest revoluționar care consolidează construcțiile culturale.

Colajul este un mod de a privi lumea. Această invitație la joacă, la posibilitatea de a aduna diferite elemente pe același teren, la modul de a sugera relații neobișnuite se reflectă așadar în conținutul acestui eveniment.

Obsesia colajului devine reală pe acest teritoriu expozițional, urmând constant cursul acestei expoziții. Diversitatea expresiilor se transformă într-un drum ușor de urmat care se compune în memoria vizuală a privitorului în ansamblu, astfel premiile acestei ediții conțin substața manifestării, aceste lucrări reprezentând esența temei propuse – Limbajul hibrid.

Laureații BICCO 2021 sunt:

Premiul BICCO 2021 – Suzana Fantanariu_Romania

Premiul I – Olesya Dzhurayeva_Ukraine_Fragile memories III

Premiul II – Milana Kosanovic_Kilim XX

Premiul III – Engin Aslan_Turkey_Remnants of a day

Premiul Juriului – Kalina Milanova_Bulgaria_Fabriano 5

Mențiuni

Corina Mutu_Romania_Disabled Device

Ana Maria Panaitescu_Romania_Farmacopeea

Meral Agar_Turkey_PATH