Asociația Quadro lansează proiectul Arhiva Plastică, o arhivă online multimedia care conține lucrări ale artiștilor români din secolul 20 și contemporani, alături de manuscrise, fotografii, documente legate de viața artistică, corespondențe, caiete de schițe. Conținutul paginii va fi dezvoltat prin materiale noi de tipul interviurilor, podcast-urilor sau documentațiilor foto-video.

Arhiva are scopul de a aduce mai aproape arta vizuală modernă și contemporană de toți cei interesați de artă. De aceea, propunem o platformă multimedia ușor accesibilă tuturor, cu un conținut curatoriat de specialiști în domeniu, completat de cercetări originale scrise de experții invitați. 

În Arhiva Plastică se găsesc lucrări de artă (pictură, grafică, artă textilă, ceramică), alături de fotografii și documente de arhivă care spun povestea unor artiști reprezentativi ca Aurel Ciupe, Florin Maxa, Nagy Albert, Miklóssy Gábor, Ion Vlasiu, Eugenia Pop, Victor Man, Ciprian Mureșan etc, precum și 5 fenomene artistice definitorii din spațiul românesc din secolul 20 și începutul secolului 21 (gruparea artistică interbelică Boema, anii 1950 și realismul socialist la Cluj, arta textilă și abstracționismul anilor 1960-1970, ceramica românească între 1965 și 1989, fenomenul „Școala de la Cluj”).

Dacă dețineți fonduri de arhivă ce se înscriu profilului nostru sau dețineți informații despre materialele prezentate pe site, nu ezitați să ne contactați la [email protected].

Vă invităm să explorăm împreună Arhiva Plastică!