Astăzi am aflat, cu adâncă tristețe, de dispariția dintre noi a artistului Romeo Voinescu, pictor, ilustrator și mentor a numeroase generații de artiști, născut la Brăila în anul 1925.

A fost un artist prolific și longeviv, cariera sa acoperind peste şase decenii de activitate. Romeo Voinescu s-a afirmat ca unul dintre cei mai înzestraţi ilustratori ai generaţiei sale, dar şi ca un important artist decorator. A fost, între 1957 şi 1987, Profesor, Șef de Secţie şi apoi Decan al Facultăţii de Arte Decorative din cadrul Institutului „Nicolae Grigorescu” (astăzi, Universitatea Națională de Arte) din Bucureşti. Activitatea sa formatoare nu s-a manifestat numai în lucrul cu studenţii, ci şi pe numeroase şantiere, fiind pe drept cuvânt considerat unul dintre pionierii artei monumentale contemporane românești.

Romeo Voinescu a făcut trei donații consistente Muzeului Brăilei „Carol I”, îmbogățind patrimoniul Secției Artă cu nu mai puțin de 101 lucrări. O parte dintre operele donate au fost expuse pe simezele noastre în 2013, 2015 și 2018 și la Veneția, în 2017. Este un dar prețios făcut Brăilei, pentru care îi vom rămâne mereu recunoscători. 
sursa: Muzeul Brăilei Sectia de Artă