“Prima dată-Frederick Hart în România”
  

Galeria Rotenberg-Uzunov anunță deschiderea unei spectaculoase  Expoziții-Eveniment, joi 21 octombrie 2020 – ora 18: “ Prima dată-Frederick Hart în România” -colecție privată. 

Expoziția prezintă câteva dintre sculpturile fascinante, semnate de către sculptorul american Frederick Elliott Hart (3 noiembrie 1943, la Atlanta, Georgia – 13 august 1999, la Baltimore, Maryland). Creatorul a sute de monumente publice, comisioane private, portrete și alte opere de artă, Hart este cel mai faimos pentru Ex Nihilo, o parte din Sculpturile sale de creație de la Catedrala Națională din Washington și Cei trei militari (cunoscuți și sub numele de cei trei soldați), la Memorialul Veteranilor din Vietnam din Washington, DC.

Hart și-a modelat lucrarea în lut. Multe dintre piesele sale mai mari au fost sculptate în marmură sau calcar italian sau turnate în bronz. De-a lungul carierei sale, Hart a explorat teme de frumusețe și spiritualitate, conștiință și identitate, sculptând în materiale acrilice transparente și semi-transparente folosind un proces pe care l-a brevetat.

În 2000, Tom Wolfe a profilat Hart pentru The New York Times Magazine într-un articol numit: Artistul pe care lumea artei nu l-a putut vedea: „Nu am încercat să încerc să retrăiesc sau să recreez trecutul; dar am căutat îndrumare de la acele elemente atemporale din trecut care rămân valabile și vitale pentru viitor … Scopul artei mele este de a căuta frumusețea și adevărul și să exploreze și să glorifice ființa umană și universul “.

Expoziţia este organizată de Galeria Rotenberg – Uzunov, poate fi vizitată de luni-vineri, în intervalul orar 14:30 -19:30, și duminică: 14:00 – 20:00, cu respectarea normelor de siguranță în vigoare, în vederea prevenirii contaminării cu noul coronavirus SARS-COV-2.

Prezintă: Elena Olariu,

Director Adjunct- Muzeul Municipiului București-Palatul Suțu

Pentru întrebări suplimentare, ne puteți scrie la adresa de e-mail: [email protected], precum și pe rețelele sociale cunoscute, Facebook și Instagram, ale Galeriei Rotenberg Uzunov.

Vă așteptăm cu drag!