SLOW TOMORROW este un concept despre un mâine pe care îl vrei amânat, căruia să îi prelungești venirea, despre o obsesie a unei secvențe temporar-creative care se repetă. A începe în fiecare zi aceeași lucrare, pe care să nu o termini practic niciodată, reprezintă relevarea unei încărcături emoționale, conceptuale, spațiale extrem de interesante. Fiecare artist invitat a primit o suprafață din galerie pentru a putea construi un discurs propriu. Expunerea subliniază, din nou, profilul Galeriei LABORNA, de work in progress.
Artiști:
Matei Branea, Cristina Garabețanu, Nicu Ilfoveanu, Raluca Macovei, Ovidiu Morar, Ciprian Paleologu, Alexandru Preoteasa, Mihai Smeu, Naiana Vatavu, Simona Vilău, Bogdan Vlăduță.
Debutul expoziției va avea loc, fără vernisaj public, pe 16.10.2021.
Expoziția va putea fi vizitată în intervalul 20 Octombrie – 13 Noiembrie 2021
Program de vizitare, doar cu programare în prealabil la telefon 0756481927: miercuri/ joi/ vineri, între orele 17-19, (pentru programări în afara intervalului va rugam sa ne contactați la același număr de telefon). Accesul în galerie se va face pe baza normelor sanitare în vigoare la acel moment.
(Dacă datele din această perioadă se vor schimba, din cauza situației pandemice, vom anunța modificările pe paginile noastre de social media).
Expoziția face parte din programul Noaptea Albă a Galeriilor 2021, care pentru București se va desfășura, online, pe 13 Noiembrie.
Galeria LABORNA înregistrează desfășurarea lunară profesională a demersului artistic individual. Evenimentele pentru public, numite BORNE, conserva ceea ce face artistul/ colecționarul în mod normal, într-o perioadă fixă de timp, cu intenția de a prezenta o arhivă completă și complexă, mai mult decât ceea ce ar presupune o “expoziție”.
Galeria LABORNA a fost fondată în anul 2013, la inițiativa lui Ciprian Paleologu. Echipa actuală este formată din: Cristina Garabețanu, Ovidiu Morar, Ciprian Paleologu, Naiana Vatavu, Rodica Căpățînă. Galeria a construit pentru tineri artiști un spațiu distinct: SCARA.
Publicul este obișnuit cu varianta “epurată” atât a vizunii artistului cât și a colecționarului, filtrată prin concept expozițional, proiect studiat, reformulat și “împachetat” în forma “vizionabil-spectaculoasă”, muzeu, colecții vechi etc. Accesul în laboratorul artistului sau al colecționarului este rar, perspectiva completă în care se construiește viziunea sa fiind de cele mai multe ori dificil de urmărit.
De aceea putem spune că Galeria LABORNA este de fapt un contor: creație și colecție în timp real.