Future Perfect #4 / Viitor Anterior #4

Artiști: Robert Băjenaru, Anca Bucur, Raluca Croitoru, Larisa Crunțeanu, Megan Dominescu, Alexandra Ivanciu & Anastasia Jurescu, Nicoleta Moise, Adriana Preda, Flaviu Rogojan, SABA (Silvia Amancei & Bogdan Armanu), Ioana Vreme Moser

Curatori: Mona Vătămanu & Florin Tudor

01.10.2021 – 21.10.2021

Minitremu în parteneriat cu Federația Fabrica de Pensule marchează cel de-al patrulea moment din setul de expoziții dedicate sectorului emergent al scenei de arte vizuale din România, parte a proiectului Future Perfect / Viitor Anterior, în data de 1 octombrie, ora 19:00, prin deschiderea expoziției Future Perfect #4, la B5 Studio, Strada Bolyai nr. 5, Târgu-Mureș. 

Proiectul Viitor Anterior #4 /Future Perfect #4 s-a configurat pornind de la lucrările și ideile unui grup de artiste și artiști a căror practică se structurează având ca element comun o atitudine critic-reflexivă, de interogare a realității și a modurilor în care percepem, cunoaștem și interacționăm cu această realitate. O nouă generație articulează o multitudine de strategii conceptuale utilizând variate medii de expresie, film, text, performance, pictură, sunet, țesătură textilă, procesează elementele realității și imaginează poetici transformative. Vitalitatea cu care această generație își abordează lucrul și temele inspiră, contaminează realitatea, o deturnează și îi reformulează radical sensul.

“Contribuția noastră pentru acest proiect în care am fost cooptați de către Mihai Iepure-Górski și Răzvan Anton poate fi percepută ca o platformă de lucru unde am încercat să includem, să coagulăm câteva direcții din practica artiștilor Nicoleta Moise, Robert Băjenaru, Raluca Croitoru, Megan Dominescu, Alexandra Ivanciu și Anastasia Jurescu, Adriana Preda, Ioana Vreme Moser. Ne-am dorit să concepem această colaborare ca un ansamblu deschis și altor moduri de reflecție posibile, iar în acest sens, cunoscând activitatea curatorială a lui Robert Băjenaru și programul pe care acesta îl gândește de câțiva ani pentru spațiul independent Cazul 101, i-am propus să extindă colaborarea noastră și să invite la rândul său o selecție de artiști, în expoziție regăsindu-se astfel și proiectele create de Larisa Crunțeanu, Anca Bucur, Silvia Amancei și Bogdan Armanu, Flaviu Rogojan.”au declarat curatorii expoziției, Mona Vătămanu și Florin Tudor.

Proiectul Future Perfect / Viitor Anterior vizează organizarea unei serii de 6 expoziții în spații partenere din țară și îi are drept invitați curatori pe artiștii Ciprian Mureșan, Șerban Savu, Matei Bejenaru, Mona Vătămanu și Florin Tudor, Monotremu (Laura Borotea și Gabriel Boldiș), Miklósi Dénes și Miklós Szilárd, Ágnes-Evelin Kispál și Attila Kispál, într-un exercițiu de creare a unui dialog între generațiile de artiști din România. Expozițiile anterioare s-au desfășurat la Spațiul de Artă Contemporană Magma în noiembrie 2020, cu o expoziție curatoriată de Ciprian Mureșan și Șerban Savu, în decembrie 2020, la Casa Tranzit, Cluj-Napoca, cu o expoziție curatoriată de Monotremu și în septembrie – octombrie 2021, la Spațiul de Artă Contemporană Magma. 

Expoziția Future Perfect #4 va putea fi vizitată la B5 Studio, strada Bolyai, nr. 5, Târgu-Mureș, în perioada 1 octombrie – 21 octombrie.

Mai multe informații pe www.arteast.com și www.fabricadepensule.ro 

Expoziție organizată de Minitremu în parteneriat cu Federația Fabrica de Pensule 

Parteneri: Fundația ARTeast / B5 Studio, Magma Contemporary Medium, Universitatea de Arte din Târgu Mureș, Bioeel 

Finanțatori: Primăria Municipiului Târgu-Mureș și Administrația Fondului Cultural Național

Proiect co-finanțat de Primăria Municipiului Târgu-Mureș.

Evenimentul face parte din programul Living the future – modalități de susținere a creației artistice într-un timp imposibil, program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.