În 21 septembrie, de la ora 18.00 va avea loc la Casa cu Iederă (Bd. Corneliu Coposu, nr. 5) vernisajul expoziției RE|ÎNTOARCERE al fotografei Claudia Tănăsescu. Curatorul expoziției este Cristian Graure.

Expoziția reunește cele mai bune imagini din proiectul fotografic și literar de lungă durată al fotografei, finalizat prin cartea „M-am întors acasă”.

Expoziția va putea fi vizitată până în data de 28 septembrie, de luni până vineri, între orele 13.00 și 17.00.

Vă așteptăm cu drag!

RE │ ÎNTOARCERE

Claudia Tănăsescu

Expozitie de fotografie

Universul contemporan a impus percepţia timpului cronologic ca o convenţie aproape unanim acceptată, însă anumite experienţe personale devin o oglindă a timpului care curge în valuri. Pe axa sa liniară, Claudia Tănăsescu a introdus detalii, scene şi momente de la care ne reîntoarcem adesea cu privirea, elemente şi experienţe personale din trecut, prezent şi poate un viitor imaginat.

Fiecare călătorie paralelă pe traseul descoperirii şi al auto-descoperirii este reprezentată de Claudia prin fotografii care devin o destinaţie în sine. Acest traseu al auto-cunoașterii constante, al re-întoarcerii la rădăcini este poate cel mai bine reprezentat prin mediumul fotografic sub această formă iconică şi unitară. Lucrările sale vin în completarea imaginii interioare şi devin o reflexie a artistului asupra semnificaţiei călătoriei, prezentată iniţial de autoare prin cuvânt, în recenta sa carte: „M-am întors acasă”.

În acelaşi timp, închizând aceste experienţe şi regăsiri în cadrele fotografice prezentate în expoziţie, Claudia împleteşte cuvântul cu inefabilul şi imaginea vizuală, lucrările sale generând implicit înţelesuri suprapuse şi devin treptat un fel de poeme încremenite.

Fotografiile sale sunt traversate de dorinţa redescoperirii, de aspecte ale locuirii interioare, lăsând o realitate personală şi subtilă să vorbească de la sine, fiindcă până la urmă, orice călătorie începe metaforic cu ultimul pas…

Cristian Graure │ Curatorul expoziţiei