Sâmbătă 18 Septembrie 2021 va fi vernisată la St.Moritz, Elveția,  expozitia de pictura a artistului roman Roland Pangrati.

Expozitia va fi prezentată la GALERIE 10, Via Maistra 10, 7500 St. Moritz, Elveția,

Expozitita va fii deschisa intre 18 Septembrie si 28 Noiembrie 2021,

STIL DE PICTURA VECHI DE 1000 DE ANI prezentat intr-o VIZIUNE MODERNA. 

Roland Pangrati este recunoscut pentru modul in care combina abstractul minimalist cu tehnici de pictura japoneze, mai vechi de 1000 de ani. Pentru aceasta expozitie, artistul a folosit pigmenți minerali naturali pentru a  creea picturi cu munti, stanci si cascade.

Roland Pangrati este unul dintre putinii artisti contemporani care lucreaza folosind tehnici de pictura dezvoltate in Japonia, și aparținând stilului de pictura  Nihonga, cu o tradiție mai îndelungată de 1000 de ani .

El foloseste in picturile sale, pigmenti minerali naturali obtinuti din pietre macinate in diferite granulatii, alb de perla obținut din carbonat de calciu realizat din cochilie din stridii, toate aceste materiale fiind combinate cu un clei special obtinut prin extragerea proteinei animale prin fierbere, pentru a crea astfel culori intense.

Culorile obtinute in acest fel, sunt suspendate la suprafața  hartiei japoneze Washi, cu durabilitate mai mare de 1000 de ani, realizata manual in Japonia, din fibre de Kozo (dud japonez), care nu se rupe nici daca este uda, se maturizeaza dupa 300 de ani si devine mai alba si face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO al Japoniei, fiind recunoscuta ca una dintre dintreValorile Intangibile ale Umanitatii.

Picturile evoca un sentiment de liniste si exprima sunetul apei care curge permanent, in contrast cu tacerea muntilor si a stancilor de piatra.

Roland Pangrati a fost inspirat de tehnicile stravechi de pictura Nihonga atunci cand a venit in Japonia pentru prima data, in anul 2018. De atunci a inceput sa studieze aceste tehnici de pictura in Tokyo, si sa creeze modul conceptual de reprezentare plastica in  arta sa.

Lucrarile lui Roland Pangrati nu sunt doar arta vizuala, aceaste, sunt capabile sa stimuleze toate cele 5 simturi umane. 

Picturile sale pot fii  experimentate in plan psihologic si mental, mesajul lor adresandu-se acelei parti interioare care este aceeiasi, indiferent de nationalitate sau cultura, si anume, “umanitatea “din fiecare persoana.

Picturile lui Roland Pangrati, sunt create dintr-o viziune interioara proprie. Ele nu sunt simple reprezentari iluzorii ale unui peisaj existent, sunt forme conceptuale ale realitatii, sunt create pentru a prezenta natura “asa cum se simte” nu doar “asa cum se vede”.

Nascut in Galati, România  in 1974, Roland Pangrati este Licentiat in Arte Plastice si Decorative al Facultatii de Arta Decorativa si Design din cadrul Universitatii de Arta din Bucuresti, din anul 1999.

Incepand din luna iunie 2020, a fost deschisa in Tokyo prima Galerie de Arta privata care expune permanent lucrarile lui Roland Pangrati ”

Roland Pangrati Exhibition
site web: www.rolandpangrati.com

Opere expuse in cadrul expozitiei
19 picturi

Galerie 10
adresa: Via Maistra 10, 7500 St. Moritz, Elveția
mail : [email protected]
site web : www.galerie-10.ch

data expozitie :
18.09.2021 – 28.11.2021