În perioada 17 – 30 septembrie, Accademia di Romania in Roma și Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara, în colaborare cu  Asociația Orizonturi Culturale Italo-Române din Timișoara, prezintă expoziția de artă „Recurențe”. Expoziția curatoriată de Maria Orosan-Telea reunește lucrările profesorilor de la Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara: Vică Adorian, Dacian Andoni, Daniela Constantin, Adriana Lucaciu, Stelian Acea, Eugen Bârzu, Rudolf Kocsis, Hedy M-Kiss, Liliana Popa, Cristian Sida, Daniel Apostu-Teodorescu, Cristina Daju, Ion Gherman, Gabriel Kelemen, Sergiu Mădălin Mărienuţ, Filip Petcu, Bogdan Raţă, Dumitru Remus Rotaru, Anamaria Şerban, Claudiu Toma, Silvia Trion, Mihai Zgondoiu, Dorina Laura Duduleanu, Smaranda Sabina Moldovan, Andrei Părăuşanu, Camil Mihăescu, Diana Andreescu, Gloria Grati, Eduard Jakabhazi, Andreea Palade-Flondor-Străin, Dumitru Penteliuc-Cotoșman, Valentina Ştefănescu, Alexandru Cristian Bunii, Daniela Catona, Matei Gaşpar, Victor Gingiu, Cristina Lazăr, Iosif Mihailo, Corina Nani, Eugenia Elena Riemschneider, Sandra Suciu, Eniko Erzsebet Szucs, Sorin Vreme, Sergiu Zegrean, Réka Adorjani-Györgypal, Claudia Feti, Andreea Pleşa.

Inaugurarea expoziției va avea loc vineri, 17 septembrie 2021, ora 18:00, accesul publicului, conform reglementărilor în vigoare, atât la vernisajul expoziției, cât și pe toată durata desfășurării acesteia, respectiv 18-30 septembrie a.c., se va efectua doar pe bază de rezervare la adresa de email [email protected]. Expoziția va rămâne deschisă pentru public în perioada 18-30 septembrie 2021, în intervalul 10:00 – 13:00 și 15:00 – 19:00.

Expoziția Recurențe prezintă o selecție de lucrări ale profesorilor Facultății de Arte și Design de la Universitatea de Vest din Timișoara și pune în lumină aspecte care se prelungesc, revin, se dezvoltă și sunt asimilate unui nivel elevat al coerenței operelor acestora. Nu este vorba despre serialitate în sensul strict al termenului. Sunt prezentate viziuni individuale care își fundamentează conceptele estetice și transpunerea lor în obiecte de artă, pe o dinamică de tip trans-serialitate. Selecția curatorială urmărește elemente de continuitate ce au revenit sub diferite forme în creația fiecărui artist, atât în raport cu el însuși, cât și unii în raport cu alții. Nucleele permanente de la care emană noi și noi soluții compoziționale, temele reinterpretate, contextualizate diferit în funcție de perioada în care s-a revenit asupra lor, concură spre alcătuirea unei expoziții rafinate și unitare.Recurențe este un proiect expozițional autoreferențial și autoreflexiv, de afirmare a unei identități colective reflectate prin ceea ce este statornic, profund și așezat în creația actualilor profesori ai Facultății de Arte și Design din Timișoara.

Susține activitatea Modernism.RO printr-o donație.