HXA Art Gallery și Muzeul Castelul Corvinilor în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România, vă invită marți, 24 august 2021, ora 14. 00, la vernisajul expoziției ARTĂ PLASTICĂ CONTEMPORANĂ DIN ROMANIA, Ediția a III-a, care va avea deschiderea la Muzeul Castelul Corvinilor din Hunedoara, Sala Bethlen.
În deschidere va vorbi Sorin TINCU, directorul Castelului Corvinilor
Prezintă artiștii plastici Ami VASILESCU și Horia GHERGHINA
Vă așteptăm!

Proiectul cultural „Artă Plastică Contemporană din România”, inițiat de Ami Vasilescu prin HXA Art Gallery, promovează arta contemporană și artiștii români, ajungând deja la a III-a ediție.
În cadrul primelor două ediții au fost organizate 13 expoziții itinerante, găzduite pe simezele unor muzee și galerii de artă renumite.
În cadru ediției a III-a artiștii sunt reuniți sub tema genezei, care face parte din însăși ființa noastră. Geneza este o stare a lucrurilor care devin. Fiecare artist vede începuturile în felul lui, fie evocând creația divină, apariția luminii sau întunericului, fie cercetând osmozele materiei și transpunându-le, conform percepțiilor asupra lumii.
În stiluri și maniere de lucru variate, de la figurativul interpretat la abstract și expresionism, plasticienii concep tema genezei în funcție de propriul areal imagistic, de raportarea la structuri vizuale arhetipale, relaționate cu zone culturale și istorice.