Gaep lansează Shortcuts, un proiect de mentorat intensiv pentru artiști emergenți interesați să se dezvolte profesional printr-o abordare strategică și prin abilități de prezentare, organizare și comunicare a practicii proprii. Apelul pentru înscrieri este deschis până pe 29 august.

Între 20 septembrie și 15 octombrie, artiștii selectați vor participa la patru laboratoare intensive susținute de patru mentori pe temele: Sistemul artei contemporane, Piața de artă și posibilități de finanțare, Comunicarea practicii artistice, Website de artist; vor avea întâlniri cu alți artiști, curatori și manageri culturali din București, în atelierele sau spațiile lor de artă; vor participa la sesiuni individuale de mentorat cu cei patru mentori; vor face prezentarea unui proiect de expoziție personală.

Shortcuts este menit să le ofere artiștilor insight-uri și soluții pragmatice pentru a-și gestiona eficient traseul profesional. Participanții vor dobândi cunoștințe despre aspecte precum funcționarea internă a unei organizații din domeniul artei contemporane, bugete de producție, stabilirea prețurilor lucrărilor de artă, prezentarea practicii proprii și comunicarea către diverse categorii de public. De asemenea, ei vor primi sprijin în conturarea unui proiect de expoziție personală de la cei patru mentori: Răzvan Anton (artist), Andrei Breahnă (manager cultural), Ioana Chira (comunicator) și Lea Rasovszky (artistă).

Un număr de 10 artiști emergenți vor fi selectați să participe în urma apelului deschis între 9 și 29 august. Se pot înscrie artiști emergenți (sub 10 ani de experiență profesională), cu vârsta de peste 21 de ani, care trăiesc sau lucrează în România în acest moment. Studiile de specialitate nu sunt obligatorii. Dosarele de înscriere trebuie să conțină CV, o scurtă scrisoare de intenție (max. 300 de cuvinte) și un portofoliu (max. 10 lucrări) și să fie trimise pe adresa [email protected].

Juriul format din Andrei Breahnă (manager cultural), Marilena Preda Sânc (artistă), Alex Radu (manager cultural) și Georgia Țidorescu (curator) va parcurge toate dosarele de înscriere și va stabili o listă scurtă de artiști care vor fi invitați la un interviu prin apel video. Fiecare artist care va participa în proiect în urma acestor două etape de jurizare va primi un onorariu.

Informații complete despre înscriere și activitățile din proiectul Shortcuts sunt disponibile pe www.gaepgallery.com.

Shortcuts. Mentorat pentru artiști emergenți este un proiect organizat de Asociația Culturală Eastwards Prospectus și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Parteneri media: RFI România, Radio România Cultural, Revista ARTA

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.