Sâmbătă, 07 august, începând cu ora 18.00, în galeria Cuhnie a Palatului Brâncovenesc, s-a deschis expoziția FLIGHT CONNECTIONS, artist Aurel Tar.

Expoziția este un eseu despre libertatea de mișcare, despre dorul nostru de a călători, pe ape, pe pământ și în aer. Însemnele, universal valabile, pe care le percepeam, nu demult, drept interdicții, ne provoacă azi nostalgie. Libertatea de mișcare, pe care am avut ocazia să o exersăm în ultimele decenii, a fost brusc întreruptă. Ordonanțele de urgență și starea de necesitate au zădărnicit propensiunea noastră de a merge până la capătul lumii. Kenya, Chile, Uzbekistan sau Capul Verde, sunt astăzi destinații la fel de (in)accesibile, precum o călătorie în spațiu. Aurel Tar face parte, însă, dintre cei puțini, privilegiați, care au avut ocazia să ia, de la fața locului, impresii de călătorie, și să le transforme în tot atâtea alegorii portretistice, ale locurilor pe care le-a vizitat. Prin metonimii inspirate, artistul ne poartă în locuri îndepărtate și ne transferă o fărâmă din familiaritatea sa cu spații pe care omul de rând nu și le pune măcar pe o listă de dorințe care pot fi amânate.

Totuși cea mai recentă lucrare finalizată, care ne amintește că perioada restricțiilor nu a trecut, este pictura cu titlul” Lady Humvee”, un portret alegoric al Ordonaței Militare (RO) care, pe parcursul primăverii anului 2020, ne-a ajutat ”să exersăm” conexiunile online. Iată de ce, unul dintre buzunarele Cuhniei, va fi dedicat proiecței de imagini inedite ale acestor incursiuni la capătul lumii.
Fiecare lucrare are propria ei poveste, pe care vă invităm să o descoperiți, în Cuhnia brâncovenească.

Expoziția este deschisă publicului în perioada 7-31 august și poate fi vizitată respectând normele de protecție și combatere COVID19, în vigoare.

fotografii Lucian Muntean

Afisul expozitiei

Glerie foto