Expoziție colectivă a artiștilor rezidenți ai academiilor și institutelor străine din Roma

Ediția a XIX-a

ACCADEMIA DI ROMANIA IN ROMA

Viale delle Belle Arti 110

Intrare pe bază de rezervare

Accademia di Romania in Roma, cu susținerea Institutului Cultural Român, inaugurează miercuri, 7 iulie, orele 19, cea de-a XIX-a ediție a expoziției internaționale de artă contemporană Spazi Aperti. Evenimentul se va desfășura în intervalul 7-21 iulie, în Galeria de Artă, studiourile artiștilor și parcul Accademia di Romania in Roma, intrare din Viale delle Belle Arti 110.

Spazi Aperti va găzdui anul acesta lucrările a douăzeci și unu de artiști internaționali, rezidenți în academiile şi institutele străine din Roma – Accademia Tedesca Roma (Villa Massimo), Istituto Svizzero, Real Academia de España en Roma, The British School at Rome (The BSR),L’American Academy in Rome, Accademia di Danimarca, Accademia di Francia a Roma – Villa Medici,Il Reale Istituto Neerlandese di Roma,Accademia di Romania in Roma. Cele 21 de proiecte de pictură, grafică, video, sunet, instalație și fotografie explorează și aduc în atenția publicului, prin temele, mediile și formele de manifestare artistică alese de aceștia, un posibil răspuns colectiv al artiștilor în rezidență la Roma, la constrângerile provocate de pandemie, la care cercetarea și creația artistică au fost supuse în perioada 2020-2021.

Spazi Aperti este un eveniment unic, conceput de Accademia di Romania in Roma, exclusiv pentru artiștii în rezidență în Roma și bazat pe un concept original creat de artiștii români bursieri „Vasile Pârvan”, în anul 2002. Având în vedere tradiția expoziției și faptul că a ajuns să fie unul dintre reperele artei contemporane în realitatea multiculturală din capitala Italiei, fiecare ediție a expoziției Spazi Aperti funcționează ca un pilon de susținere a producției artistice a tinerilor artiști străini și ca un vector de condensare a comunității la nivelul academiilor străine din Roma.

Lista participanților din acest an:

 1. Heike Baranowsky – Accademia Tedesca Roma (Villa Massimo)
 2. Kevin Benham – L’American Academy in Rome
 3. Natividad Bermejo – Real Academia deEspañaen Roma
 4. Francesca Berni -L’American Academy in Rome
 5. Bea Bonafini – The British School at Rome (The BSR)
 6. Gadea Burgaz – Real Academia deEspañaen Roma
 7. Alán Carrasco – Real Academia deEspañaen Roma
 8. Mathilde Denize – Accademia di Francia a Roma (Villa Medici)
 9. Gustav Dusing – Accademia Tedesca Roma (Villa Massimo)
 10. Sara García – Real Academia deEspañaen Roma
 11. Marianna Maruyama – Il Reale Istituto Neerlandese di Roma
 12. Alexandra Oancea – Accademia di Romania in Roma
 13. Eleni Odysseos – The British School at Rome (The BSR)
 14. Steve Parker – L’American Academy in Rome
 15. Milly Peck -The British School at Rome (The BSR)
 16. Estefanía Peñafiel Loaiza -Accademia di Francia a Roma (Villa Medici)
 17. Jane Maria Petersen – Accademia di Danimarca
 18. Javier Quislant – Real Academia deEspañaen Roma
 19. Matei Stoenescu – Accademia di Romania in Roma
 20. Hayahisa Tomiyasu – Istituto Svizzero
 21. Angels Viladomiu – Real Academia deEspañaenRoma

Curator expoziție– Alexandra Oancea, artistă în rezidență la Accademia di Romania in Roma, bursieră „Vasile Pârvan” 2021.

Curator invitat – Leire Vergara, curatoarea proiectelor propuse de artiștii în rezidență la Real Academia de Espana en Roma, pentru această ediție Spazi Aperti XIX.

ACCESUL PUBLICULUI:

Conform reglementărilor în vigoare, atât la vernisajul expoziției din data de 7 iulie, ora 19:00, cât și pe toată durata desfășurării acesteia, respectiv 8-21 iulie a.c., accesul vizitatorilor se va efectua doar pe bază de rezervare la adresa de email [email protected]. După primirea emailului de confirmare a cererii de rezervare, acesta trebuie prezentat la intrarea în spațiul expozițional (fără confirmarea rezervării și prezentarea acesteia în formă tipărită sau pe telefon, publicul nu va putea avea acces în spațiul dedicat expoziției). Expoziția va rămâne deschisă pentru public în perioada 8-21 iulie, în intervalul 10:00 – 19:00.

ACCADEMIA DI ROMANIA DIN ROMA