Bucharest Fashion Film Festival, programat pentru 23-26 septembrie 2021, caută scurtmetraje cu o abordare proaspătă asupra limbajului vizual pentru a le prezenta spectatorilor un mix de subversivitate și escapism. Filmele pot fi înscrise pe https://bucharestfashionfilm.ro/bfff2021/ până la 1 august, iar înscrierea producțiilor locale în competiție este gratuită. Câștigătorii celor patru categorii, Best Fashion Film, Best Local Production, Fresh Perspective și People’s Choice vor fi desemnați de un juriu internațional și respectiv, prin votul publicului și vor primi premii în valoare totală de 3500 de euro.

“Într-un an complicat, marcat de  creșterea vizibilității unor fisuri mai vechi ale sistemului modei și imposibilitatea organizării unor show-uri spectaculoase, comunicarea vizuală a avut un rol esențial în evoluția brandurilor de modă, iar producția filmelor de modă a fost implicit mai efervescentă. Ne așteptăm deci și la o creștere a numărului de înscrieri.” a spus Mădălina Cozmeanu, co-fondatoare a festivalului.

Printre cei care și-au confirmat deja participarea la jurizarea competiției internaționale se numără Marley Hansen, curator NOWNESS, Grigor Devejiev, director artistic al Tbilisi Fashion Week și al agenției de creație Jam Project și Marcin Kempski, fotograf de modă care are în portofoliu clienți precum Vogue, Farfetch, Gucci și Valentino.

“Încercăm să le oferim creativilor locali o expunere cât mai mare, în fața publicului, în presă, dar și către profesioniști internaționali care sunt la rândul lor diseminatori și să le creăm astfel noi oportunități de colaborare și dezvoltare. Scurtmetrajele de modă prezentate în cadrul ediției trecute pe www.bucharestfashionfilm.ro  au avut peste 7000 de vizualizări” a spus Ioana Diaconu, co-fondatoare a festivalului.

Un fashion film este un scurtmetraj, comisionat cel mai adesea de un brand, produs în general pentru a fi distribuit online, cu scopul de a prezenta în mișcare creațiile designerilor. Construind  în jurul obiectului o întreagă lume conceptuală, posibilitățile estetice oferite de acest nou canal de comunicare au provocat designerii și regizorii să experimenteze cu o gamă largă de tipuri de conținut, plasând filmul de modă la joncțiunea dintre scurtmetraj, video-art și advertising.

Primul eveniment din Romania plasat la intersectia dintre film, advertising și modă, Bucharest Fashion Film Festival, aflat la cea de-a cincea ediție în septembrie 2021, aduce împreună profesioniști care activează în modă, film și branding, dar și entuziaști ai acestor domenii, propunând o abordare interdisciplinară a acestora și construind noi oportunități de colaborare. Festivalul explorează vestimentația dintr-o perspectivă 360 prin mijloace multiple ( film, dezbateri, mixed media), în contextul industriei modei prin intermediul filmului de modă, al costumului în film și la nivelul semnificațiilor socio-culturale. 

Bucharest Fashion Film Festival | 23-26 septembrie 2021 |

bucharestfashionfilm.ro/bfff2021

Facebook: @BucharestFashionFilmFestival

Instagram: @bucharestfashionfilmfest