SPECTACOLUL GEOMETRIEI l GEOMETRY SHOW l 03.06. – 28.06. 2021 l ora 17 l 5 pm

“Spectacolul geometriei”
03.06 – 28.06.2021
Vernisaj, 03.06.2021, ora 17.00

Galeria Galateea Contemporary Art este o galerie de artă a Uniunii Artiștilor Plastici din România ce are ca scop promovarea artei ceramice contemporane românești și internaționale.

În perioada 03 – 28 iunie 2021 este adusă în atenția publicului bucureștean expoziția de grup „Spectacolul geometriei”. La acest eveniment participă artiști ceramiști din generații și școli diferite: Baia Mare, București, Cluj-Napoca, Constanța, Timișoara și Ploiești.
Explorând geometria, artiștii ceramiști suprapun două părți ale gramaticii vizuale: plasticitatea geometrică și expresivitatea formei. În ceramica sculpturală, artistul este preocupat de relația dintre forma geometrică și estetica ei iar acest raport poate fi văzut și ca o explorare a spațiului din jurul obiectului și a legăturii acestuia cu forma.

La expoziția „Spectacolul geometriei” participă artiștii: Elena AMARIEI, Cristina BOLBOREA, Gheorghe CRĂCIUN, Judit CRĂCIUN, Carmen-Daniela IONIȚĂ, Gheorghe FĂRCAȘIU, Horia FĂRCAȘIU, Gloria GRATI, Lucia LOBONȚ, Liliana MARIN, Nicolae MOLDOVAN, Andreiana-Ramona STANCA, Ioana STEPANOV, Noémi JANKÓ-SZÉP

Avem onoarea să vă invităm la vernisajul expoziției, din 3 iunie 2021 ora 1700, să decoperiți un spectacol de forme și reprezentările ei geometrice în ceramica contemporană românească.

Evenimentul se organizează respectând toate normele în vigoare la data la care are loc acesta.

Curator : Georgiana Cozma

Parteneri media: Modernism.ro, Jurnalul Bucureștiului, Intell News, Leviathan, ArtLine