UN ARTIST IESEAN LA FESTIVALUL INTERNAȚIONAL OST ANDERS

Sorin Purcaru participa cu cinci lucrari din seria de grafica “Humanity”

  Sculptorul si graficianul iesean Sorin Purcaru este unul dintre cei 44 artiști plastici selectionati pentru a participa la Festivalul Internațional OST ANDERS (“ESTUL ALTFEL”) din Nürnberg, Germania, care se desfășoară online incepand de vineri, 4 iunie 2021.

Festivalul Ost Anders este organizat anual, incepand cu 2005, mixand evenimente live din diferite domenii artistice – muzică, performance art, fashion – cu o expozitie de arta organizată de platforma Global Art Nürnberg. De cativa ani, numeroase evenimente sunt organizate virtual sau hibrid, iar ediția din 2020, #DIGITALE_LIEBE, a fost prima organizată exclusiv online.

Ediția din acest an include, sub egida #NO_LIMITS, o expoziție colectiva de artă plastică, analogică și digitală, organizată de curatorii Krystyna Jalova și Timo Kindl, spectacole muzicale, performance art, un slam virtual de poezie și o sesiune de hip-hop multilingv, un fashion-show upcycling, spectacole de dans si teatru, teste virtuale si activitati online interactive.

Din Romania, mai participa si artistii Gabriel Rusu (Tg. Mures) si Emanuel Borcescu (Bucuresti).

Expozitia de arta digitala va ramane pe simezele unei galerii virtuale, care poate fi vizitata pe site-ul festivalului, www.ostanders.de, pana la finele anului 2021, insotita de prezentari ale fiecarui artist participant si o galerie personala, care include lucrarile participante.

Seria “HUMANITY” semnata de artistul multidisciplinar Sorin Purcaru, conferentiar la Universitatea de Arte “George Enescu” din Iasi, include portrete ale unor cunoscuti si necunoscuti, realizate in tus si acuarela, in maniera sa artistica deja recognoscibila.

Estetica figurativ-fantastica a sculpturii si graficii lui Purcaru se regaseste si in aceasta ultima serie de lucrari: personajele sale includ aceleasi elemente simbolice ca si ciclurile grafice precedente (Zburatori, Clopotarese, Centauri si Centaurese, Cai si Calareti), desi naratiunea fantastica e prezenta doar in folosirea culorii, nu si in tematica aleasa.

Purcaru este deja cunoscut publicului din spatiul cultural german si de limba germana, cu expozitii organizate la Nürnberg (Tiny Griffon Gallery), München (Consulatul General al Romaniei), Hamburg (Galerie Mucha), Heildelberg (Galerie Melnikow), Fribourg (Galerie Cathedrale).

                                                           Dr. Simion Cristina