Pictura lui Andrei Rosetti ajunge în acest sezon în Provence, departamentul Vaucluse. APEAC (Association de Promotion et Expertise d’Art Contemporain) și PURANI galerie virtuelle vor deschide în 25 mai două expoziții de artă contemporană: Judith Marin – CARROUSEL și Andrei Rosetti – entre TERRES.

Expoziția entre TERRES, a artistului Andrei Rosetti, acum prezent în Provence, repune cu finețe în discuție pamântul, meleagul, natura. Fragilitatea celor ce ne înconjoară – oglindită însă în propria noastră fragilitate – este sondată în tușe discrete și contraste abia percepute. Blândețe și lumină, locul de aici și celălalt tărâm provoacă emoție tăcută si dorință de evadare. (Diana Boldog – curator, mai 2021)

Pictor, fotograf sau autor de obiecte-instalație, Andrei Rosetti este un artist contemporan născut în 1974 în România, acum doctorand în arte vizuale. A expus pentru prima oară în anii ’90 în Timișoara și București. De-a lungul anilor a fost prezent în expoziții în România, Portugalia, Franța, Germania, Austria, Ungaria, Rep. Moldova, Bulgaria, Serbia, Croația, Slovenia etc și este unul dintre cei mai activi pictori români (conform artfacts.net).

Andrei Rosetti este membru fondator al grupării NOIMA (noima.ro), alături de care a colaborat cu Diana Boldog în 2020, cu ocazia expoziției SURVIVANTS din Paris. Subiectele sale preferate sunt structuri prag ce deschid și ascund în același timp, dialogul dintre acvatic și terestru, dintre urma artefactelor umane și natură, natura însăși (înțelege pictura de plein air ca purificare, o terapie necesară). 

DIANA BOLDOG este curator, expert în piața de artă contemporană format de IESA arts&culture PARIS. Evenimentul este organizat de APEAC (Association de Promotion et Expertise d’Art Contemporain) și PURANI galerie virtuelle. Conceptul PURANI galerie virtuelle a rezultat din nevoia de adaptare a evenimentelor culturale ale APEAC la contextul crizei COVID și la condițiile specifice zonelor inundabile ale regiunii Vaucluse. Cele două expoziții organizate de APEAC și PURANI galerie virtuelle, vor rămâne deschise până în luna octombrie și pot fi așadar vizitate (cu programare prealabilă), dar și accesate online pe pagina galeriei găzduită de platforma kunstmatrix.com.

Titlu: Entre TERRES

Artist: Andrei Rosetti

Organisateur: APEAC (Association de Promotion et Expertise d’Art Contemporain) și PURANI galerie virtuelle

Perioada: 25 mai – 25 octobre 2021

Adresa: Jonquières, 17 avenue des Ramades 84150, Vaucluse  – vizite private programate – Sur RDV / expoziția poate fi vizitată și online pe pagina PURANI galerie virtuelle de pe platforma kunstmatrix.com

Curator: Diana Boldog