Asociația Culturală ARTAR, în colaborare cu Biblioteca Națională a României, vă invită în perioada 21 mai – 2 iunie 2021 să vizitați expoziția de pictură, intitulată „Incandescență”, a tinerei artiste Sofia Matei (11 ani).

Evenimentul este găzduit în Sala Pergament a Bibliotecii Naționale a României, Bulevardul Unirii nr.22, București.

Vernisajul va avea loc sâmbătă, 22 mai, ora 13. În deschidere vor lua cuvântul domnul profesor Vladimir Baciu și doamnele Carmen Mihaiu, director general al BNaR, și Roxana Barbulescu, critic de artă și curator al expoziției.

Evenimentul este organizat de către Asociația Culturală ARTAR.

Sinceritatea cu care copiii pictează ne-a cucerit dintotdeauna, dar atunci când acesteia i se alătură și talentul, finalul este spectaculos. Sofia Matei le are pe amândouă, iar ceea ce vedem în această primă expoziție personală reprezintă o etapă dintr-un parcurs pe care îl întrevăd a fi doar ascendent.

 O expoziție personală are întotdeauna darul de a ne dezvălui întregul univers al unui artist, indiferent de vârstă, pentru că acesta este construit cu dăruire din lucrările care sunt expuse împreună, dar universul pe care lucrările Sofiei ni-l dezvăluie în expoziția sa este unul cu totul aparte. Poate ne-am gândi că este unul al copilăriei, știind că Sofia are doar 11 ani, dar, imediat ce-i vedem toate lucrările, suntem uimiți de maturitatea și seriozitatea cu care ea își realizează compozițiile.

În totalitate, lucrările Sofiei Matei din expoziția ”Incandescență” ne arată cum ideile unui copil talentat și cu foarte multă imaginație pot prinde viață prin culoare, desen, cum realul este dus în imaginar și imaginarul capătă forme reale.”

Roxana Bărbulescu, critic de artă

Președinte al Asociației Culturale ARTAR

www.artar.ro

Program de vizitare: Luni – Joi: 9 – 20, Vineri: 9 – 18.

Accesul pe toată perioada expoziției, precum și participarea la vernisaj se vor face respectând măsurile pentru prevenirea contaminării cu SARS-CoV-2 (limitarea accesului fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, distanțarea de minimum 1,5m, accesul treptat si controlat, purtarea măștii pe toată perioada vizitei, etc).