Puține sunt cazurile în care arta vizuală devine linie directoare, sens și valoare în cadrul unei familii. Sunt puține familii de artiști și puțini sunt cei care reusesc să dialogheze în cadrul lor, pe temele care îi preocupă completându-se reciproc, împartășindu-și unul altuia și apoi, daruind celorlalti, esențele pure, distilate ale preocupărilor personale.

Sunteti invitați să participați la acest DIALOG, să descoperiți o alăturare și o vibrație deosebită între „Câmpurile” pictorului, greu de catalogat, exploziv în culoare, gestual, experimental și provocator: Lucian Cioată și ,,Metamorfozele” spațiale, ale Mariei Roxana Cioată – diafane și grafice, în care materia ceramică, porțelanul, sunt supuse unei transfigurări devenind imponderabile.

Maria Cioată s-a născut în 1969 la Pitești, România într-o familie de artiști vizuali. Tatăl ei, pictorul Lucian Cioată, a avut un rol important în formarea ei. A absolvit Liceul de Artă, Nicolae Tonitza și Universitatea Națională de Artă din București, coordonată de profesorii Costel Badea și Alexe Florian. După absolvirea secției de ceramică și sticlă în 1997, participă constant la expoziții, bienale și simpozioane de artă. A fost invitată să participe la toate expozițiile de grup din Germania, Portugalia, Italia, Finlanda, Bulgaria, S.U.A. Câștigă premiul 1 la Bienala Internațională de Artă Contemporană-Florența Italia; Mențiune de onoare – “Concorso internationale della ceramica d’arte cita di Goaldo Tadino” și Premiul Internațional al Națiunilor.Lucian Cioată – cunoscutul pictor s-a născut la Piteşti, Argeş, la data de 27 iunie 1940. Artist plastic, profesor, publicist. A urmat Şcoala Medie Nr. 3, Piteşti (1959), Institutul Pedagogic, Bucureşti (1964), are specializare in desen la clasa profesorului Marin Predescu. Îsi incepe activitatea profesională la Cooperativa Muncitoarea, Topoloveni, Argeş, apoi continuă la Galeria de Artă Piteşti, Muzeul Judeţean Argeş, la Fondul Plastic, Bucureşti, este şef catedră la Universitatea Humanitas, Bucureşti. Aduce contribuţii distincte la înfiinţarea: Galeriei de Artă a Muzeului Judeţean Argeş (1971), Galeriei de Artă Naivă, Piteşti (1971), Filialei Piteşti a Uniunii Artiştilor Plastici (1975).