Crama Oprișor adaugă o nouă creație spectaculoasă în portofoliul său de Artă și Vin, prezentând Conceptul EZOTERIK PRIMO

Ideea de EZOTERIK este despre trăirile profunde și complexe ale vieții. Şi nu va fi un singur vin. Vom vedea în timp o familie de elemente extraordinare, speciale, neașteptate și tocmai de aceea ele trebuie privite și înțelese ca o serie de inițieri și ritualuri. Iar primul pas este acest vin.

EZOTERIK PRIMO este un misterios și surprinzător Chardonnay dulce, din recolta anului 2012 (un an dificil, cu producție mică şi vară toridă, ceea ce a condus la stafidirea boabelor din ciorchine), așezat cu grijă deosebită în doar 876 de cutii obiect, ce conțin sticla specială. Buchetul său complex surprinde cu nuanțe clare de vanilie și lemn de stejar, ușor ars, ce se suprapun peste aromele intense de fructe confiate. Impactul gustativ scoate în evidenţă accente fine de flori de lămâi, șofran ori lemn dulce. Este un vin spectacol! Particula de “Primo” provine din începutul seriei, urmând ca la cele ce vor apărea ulterior, numărul din final să se schimbe.

Vinurile din seria EZOTERIK vor fi lansate în asociere cu momente speciale (naturale, istorice, sociale etc) -așa  cum este acum legătura cu echinocțiul de primăvară, care a reprezentat apariția sa – un moment în care durata nopții și a zilei sunt perfect egale, în maxim echilibru.

Cutia de EZOTERIK este protectoarea unui cod format din trei elemente de reflecție, trei cercuri magice-desenate, unde individul se oglindește în timpul vieții. Ele sunt gardienii vinului din interiorul sticlei.

Motto-ul EZOTERIK este: “In the day we die/ in the night we fly”. Cunoașterea este opusă față de ceea ce ai fost învățat până acum: Ziua-Lumina este gazda morții noastre progresive/cotidiene, iar Noaptea-Întunericul tărâmul zborului, visării și libertații.

Un personaj dual schelet-pasăre va fi întruchiparea omului în cele trei reprezentări. În funcție de perioada lumină-întuneric una din jumătăți devine dominantă. Echilibrul va fi extrem de dificil de atins, pentru ca cele două părți din noi, pasărea și scheletul, sunt inseparabil unite.

Conceptul vinului și imaginea aparțin artistului Ciprian Paleologu, creația vinului lui Liviu Grigorică și oenologului Veronica Gheorghiu.