Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ organizează joi, 4 martie 2021, ora 16.00, la sediul muzeului din Ploiești, Bulevardul Independenței nr. 1, vernisajul expoziției

FEMEIA – ARTIST
Expoziția reunește lucrări din patrimoniul Muzeului de Artă Ploiești, realizate într-o diversitate de tehnici: pictură, tapiserie, sculptură, grafică, ceramică, semnate de artiste cu nume sonore, pornind de la perioada interbelică (Rodica Maniu, Elena Popea, Micaela Eleutheriade) și până în contemporaneitate.
Evenimentul este marcat de întâlnirea artiștilor membri ai U.A.P. Filiala Ploiești pentru evocarea figurii proeminente a sculptoriței ECATERINA TUDORACHE, fost director al Muzeului de Artă din Ploiești, în perioada 1974-1979.
Întâlnirea este mediată de d-na Alice Neculea, director adjunct al Muzeului Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” și susținută de Patricia Popescu, artist plastic.

Pentru detalii vă stă la dispoziție Departamentul – Servicii educative, relații publice și documentare din cadrul Muzeului Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ Tel./fax: 0244 511375, tel. 0244 522264.